ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

ΜέΡΑ25: «Ξαναζεί το “Σπουδαστικό της Ασφάλειας” στα Χανιά»

Ακόμα μία επιτυχία του κ. Θεοδωρικάκου η δίκη – παρωδία με κατηγορούμενο φοιτητή του Πολυτεχνείου Κρήτης

Μετά την ανάληψη του ρόλου του ανακριτικού υπαλλήλου, του εισαγγελέα και του δικαστή στην υπόθεση ξυλοδαρμού του Γιάνη Βαρουφάκη και αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να συλλάβει κανέναν εκ των πραγματικών δραστών της επίθεσης, ο κ. Θεοδωρικάκος παίζει επάξια και τον ρόλο του Σπουδαστικού της Ασφάλειας, προχωρώντας σε  κυνήγι μαγισσών εις βάρος φοιτητών στα Χανιά.

Τα «λαγωνικά» του κυρίου Τάκη αφού πέρυσι επιδόθηκαν σε «σαφάρι» εναντίον φοιτητών με παράνομες κατ’ οίκον έρευνες και αναίτιες συλλήψεις εν μέση οδό,   τώρα σέρνουν στα δικαστήρια τον γραμματέα του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης με την εξωφρενική κατηγορία της «οπλοκατοχής».

Αιτία είναι η ανεύρεση στο πατρικό σπίτι του φοιτητή, ενός παλιού φυσιγγιού, που ανήκε στον παππού του και που σήμερα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, είναι ικανό να στοχοποιήσει ολόκληρο το φοιτητικό κίνημα. Οι φαιδρές προσπάθειες κατασκευής ενόχων θα ήταν για γέλια αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνες, αν δεν εντάσσονταν στη συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να ταΐσει το ακροδεξιό της ακροατήριο. Και βέβαια σε αυτή την περίπτωση δεν βρέθηκε κανένας αρχηγός της αστυνομίας να δώσει εντολή να σταματήσει η έρευνα όπως έγινε με τη σύλληψη του γιου του κ. Θεοδωρικάκου. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι μονόδρομος.  

Οι φοιτητές στα Χανιά και σε όλη την Ελλάδα είναι στην πρωτοπορία του κινήματος ενάντια στην καταστολή, ενάντια στα πανεπιστήμια – φυλακές, ενάντια στην κρατική αυθαιρεσία και στις ιδιωτικοποιήσεις που σκότωσαν τους συμφοιτητές τους στα Τέμπη.

Ως ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στεκόμαστε δίπλα στους φοιτητές που αγωνίζονται και καλούμε σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/3, στις 9π.μ. στα Δικαστήρια Χανίων όπου δικάζεται ο γραμματέας του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου του Πολυτεχνείου Κρήτης.