Την Escargot de Crete τη γνωρίσαμε όλοι από την παγκόσμια καινοτομία της να παρασκευάζει έτοιμα για σερβίρισμα προϊόντα σαλιγκαριών χρησιμοποιώντας ως μοναδικό συντηρητικό το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της Κρήτης.
Τέσσερις γεύσεις οι οποίες ενθουσιάζουν τους λάτρεις του σαλιγκαριού και όχι μόνο: Θυμάρι και λεμόνι, Ξύδι και δενδρολίβανο (Χοχλιοί μπουμπουριστοί), Σκόρδο και μαϊντανό, και Σκέτο σε ελαιόλαδο. Έτοιμα μαγειρεμένα φιλέτα σαλιγκαριών τα οποία απλά τα προσθέτουμε κατευθείαν από το βάζο τους σε ριζότο, ζυμαρικά, όσπρια, σαλάτες, μπρουσκέτες ή σάλτσες.
Χρησιμοποιώντας με αυτόν τον τρόπο τα φιλέτα πραγματικά απογειώνουμε την καθημερινή μας γαστρονομική πραγματικότητα. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο μέσα στο βάζο αποκτά μια μοναδική γεύση από το σαλιγκάρι που πολλοί την χαρακτηρίζουν εφάμιλλη της τρούφας και δίνει μια ξεχωριστή νότα σε κάθε συνταγή σας.
Η Escargot de Crete, πιστή στις αρχές της για Καινοτομία, υγιεινή διατροφή και υψηλή γαστρονομική αξία μάχεται από το μετερίζι της για την ανάδειξη της πραγματικής Ελλάδας. Εμπνέεται από τις διαχρονικές γαστρονομικές και πολιτισμικές αξίες της χώρας μας και στοχεύει διαρκώς στη δημιουργία προϊόντων τα οποία μέχρι σήμερα είναι ήδη αναγνωρισμένα παγκοσμίως σε 14 χώρες και δεν έχουν ανταγωνισμό.
Ο Δρ. Χαράλαμπος Κιαγιάς έχει ήδη ξεκινήσει τις πρώτες του ενέργειες για τη δημιουργία του «Κέντρου Ερευνών Escargot de Crete» με στόχο την ανάλυση της σχέσης των “Blondes” (φιλέτα σαλιγκαριών) τα οποία παράγει μέχρι σήμερα η Escargot de Crete στις βιοδυναμικές της μονάδες, κατά των καρδιοπαθειών, του καρκίνου, του Alzheimer και κατά της παχυσαρκίας. Τα πρώτα αποτελέσματα αυτών των ερευνών είναι συγκλονιστικά.
Η Escargot de Crete πιστή σε όλα τα παραπάνω πειραματίζεται για πάνω από 2 χρόνια με απόλυτη μυστικότητα και πλέον είναι σε θέση να παρουσιάσει στο ευρύ κοινό το νέο της προϊόν. Για μια ακόμη φορά το νέο αυτό καινοτόμο προϊόν χαρακτηρίζεται από την υψηλή ποιότητα, και την υψηλή γαστρονομική του αξία. Αφήνει πίσω του ότι ξέρουμε μέχρι σήμερα από τον διεθνή ανταγωνισμό και κατατάσσει την Ελλάδα ευθέως πλέον στην πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τα ποιοτικά προϊόντα σαλιγκαριών. Είναι στο χέρι μας πλέον να οργανωθούμε σε αυτόν τον τομέα σαν χώρα και να κατακτήσουμε το μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς που μας αξίζει.
Με αυτό το νέο προϊόν η Escargot de Crete συνεχίζει να συμπληρώνει την ήδη υπάρχουσα εξαιρετική της γκάμα.
Το νέο μεγάλο μυστικό της καθώς και τα άμεσα σχέδια της Escargot de Crete θα αποκαλυφθούν σε λίγες ημέρες στην έκθεση «Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις» που διοργανώνει το Αθηνόραμα στο «Helexpo Αμαρουσίου» στην αίθουσα Παρουσιάσεων, Άνω επίπεδο (C), το Σάββατο 6/12/2014 στις 11.00 από τον εμπνευστή και δημιουργό της εταιρείας Escargot de Crete Δρ. Χαράλαμπο Κιαγιά.