ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στα Σφακιά

σφακιά 6.12.2014

Μια μαγική βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στην Χώρα Σφακίων.

Μουσική, χορός, κεράσματα και happenings κράτησαν για αρκετές ώρες μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία, δημιουργώντας ένα μοναδικό Χριστουγεννιάτικο κλίμα.

Για αρκετή ώρα και μέχρι να ξεκινήσει η εκδήλωση, ένας ξυλοπόδαρος κλόουν έπαιζε και διασκέδασε μικρούς και μεγάλους. Η εκδήλωση ξεκίνησε περίπου στις 19:00 με τον ερχομό περίπου 40 Άγιων Βασίληδων από την Ομάδα του Santa Run, που ήρθαν ειδικά για την βραδιά, για να δώσουν το γιορτινό χρώμα και να θυμίσουν σε όλους την μεγάλη εκδήλωση τους που θα γίνει στις 27/12/14 στα Χανιά.

Μετά από λίγο ο εκλεκτός καλεσμένος Μάνος Πυροβολάκης παρακίνησε μικρούς και μεγάλους να μετρήσουν αντίστροφα για την φωταγώγηση του πρώτου Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κρήτη.

Το άναμμα των φώτων συνοδεύτηκε από χειροκροτήματα, ενώ βεγγαλικά φώτισαν τον πεντακάθαρο ουρανό σε αυτή την όμορφη και ζεστή βραδιά.

Η συναυλία ξεκίνησε αμέσως, ο Μάνος Πυροβολάκης με το συγκρότημα του τραγούδησαν παλιές και νέες επιτυχίες και ο όλος ο κόσμος διασκέδασε για πάνω από τρεις ώρες, χορεύοντας και τραγουδώντας.

Στην διάρκεια της βραδιάς μαθητές Δημοτικού έψαλαν τα Κάλαντα με τον δικό τους τρόπο και έστειλαν ένα μήνυμα τους στην Τρόικα και τους Πολιτικούς για την κατάσταση στην χώρα.

Η συναυλία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ με τον κόσμο να χορεύει στους ρυθμούς της λύρας του Μάνου Πυροβολάκη, αλλά και του Σφακιανού Λυράρη Γιώργου Μαγγελάκη, οι οποίοι βρέθηκαν μαζί επάνω στην εξέδρα για αρκετή ώρα, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο αυτή την όμορφη εκδήλωση.

Το γλέντι συνεχίστηκε μέχρι πρωίας στα καφέ της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρεθήκαν και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου «Ελπίδα», που πραγματοποιούν μαζί με τον Σύλλογο «Ορίζοντα» τετραήμερη δράση στα Χανιά για συλλογή εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Αξίζει να αναφερθεί ότι μερικές δεκάδες Σφακιανοί δήλωσαν εθελοντές, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία τους και την ανθρωπιά τους.

Ο Μουσικοχορευτικός Σύλλογος Σφακίων «Τα Σφακιά» θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση αυτής της όμορφης εκδήλωσης.

Ειδικότερα ευχαριστούμε το Μάνο Πυροβολάκη και το συγκρότημα του, την Ομάδα του Santa Run, το Σύλλογο Καταστηματαρχών Χώρας Σφακίων για τα κεράσματα, το Δήμο Σφακίων για την τεχνική υποστήριξη καθώς και την Ταβέρνα «Χρυσόστομος» στα Χανιά.

Επίσης το Χορηγό της εκδήλωσης, την εταιρία MOTOR OIL Hellas, που χωρίς την υποστήριξη της δεν θα είχε πραγματοποιηθεί καθώς επίσης και τα ΜΜΕ που μας υποστήριξαν ως Χορηγοί Επικοινωνίας και που βοήθησαν στην προβολή της.