Μια όμορφη σχολική γιορτή του Δημοτικού Σχολείου Σπηλίου

Δημοτικό Σχολείο ΣπηλίουΤετάρτη απόγευμα 15 Ιουνίου 2016.

Το προαύλιο του Αγίου Χαραλάμπους στο Σπήλι, γέμισε από καθίσματα.

Στήθηκαν, σκηνή και οθόνη, τοποθετήθηκαν προβολείς και όλα τα στοιχειώδη για μια σπάνια σχολική γιορτή.

Οι μαθητές της Ε’ και Στ’ με τους δασκάλους τους Ορφανό Ευθύμιο και Κονσολάκη Ειρήνη αντίστοιχα, τον άξιο Διευθυντή του σχολείου κ. Ανδρέα Μπενάκη, θέλησαν στον ιερό τούτο χώρο να κάμουν την γιορτή τους. Παρόντες και οι δάσκαλοι των άλλων τάξεων οι οποίοι έκαναν τη γιορτή τους στο σχολείο την Τρίτη μετά την προγραμματισθείσα Αιμοδοσία. Ο κ. Διευθυντής καλωσόρισε τους ακροατές οι οποίοι χωρίς υπερβολή έμοιαζαν με λαοθάλασσα.

Εξήγησε ότι προτιμήθηκε ο χώρος τούτος για την πραγματοποίηση της γιορτής γιατί ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο αγαπημένος μας Άγιος και οι αίθουσες στα βορινά του φιλοξένησαν παλιά 1947-1950 μαθητές της Α’ και Β’ Γυμνασίου και αργότερα μετά το σεισμό του 1994 τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.

Στην αρχή η χορωδία του Σχολείου υπό τη διεύθυνση της κ. Ρίτας Μητρογώγου και με συνοδεία στο πιάνο από τον κ. Θανάση Παπαθανασίου τραγούδησε τραγούδια όμορφα και γλυκά που μαζί με τα τιτιβίσματα των χελιδονιών, το ειδυλλιακό εκείνο βράδυ μας ανέβασαν στον ουρανό.

Μεγάλη ποικιλία και στα σκετς με θέμα τον παλιό κινηματογράφο και τίτλο «Σαν παλιό σινεμά». Οι μικροί μας ηθοποιοί τα απέδωσαν άριστα με τη συνοδεία και της Μουσικής. Ζεστά τα λόγια που καθένα από τα παιδιά της Ε’ απηύθυνε προς τα παιδιά της Στ’ αποχαιρετώντας τα.

Άφθονες οι φωτογραφίες των μαθητριών στην οθόνη από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες μέσα και έξω από το σχολείο.

Γραφικά και τα γκαρσόνια – μαθητές με τα καπελάκια που πρόσφεραν λουκουμάδες.

Όλοι ζήσαμε ένα ονειρεμένο βράδυ.

Θερμά συγχαρητήρια στους δασκάλους και τα παιδιά.

Να έχουν υγεία και πάντα πρόοδο και επιτυχίες στη ζωή τους.

22/6/2016
Μαρία Δερεδάκη
Συνταξιούχος δασκάλα Δ.Σ. Σπηλίου