ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΤΗΘΥΟΣ» στο Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου

Μια «ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΗΣ ΤΗΘΥΟΣ» ανάμεσα στις δύο Αυγουστιάτικες Πανσελήνους θα πραγματοποιήσει την φετινή χρονιά το Παλαιοντολογικό Μουσείο Ρεθύμνου.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπως είχαμε υποσχεθεί σε πολλούς φίλους, γονείς και παιδιά του “fan club” της Γεωλογίας – Παλαιοντολογίας, γίνεται τρία χρόνια μετά την περίοδο του κορονοϊού, αφού το τελευταίο εκπαιδευτικό τελείωσε τον Σεπτέμβριο του 2019.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού που θα γνωρίσουν τις συλλογές του Μουσείου και θα εξερευνήσουν τα απολιθώματα της Συλλογής Πασχάλη Ζησίου που έχουν δωρηθεί στο Δήμο Ρεθύμνου. Μέσα από δραστηριότητες και απλοποιημένες επιστημονικά προσεγγίσεις, ξεναγήσεις, πρακτικές αναγνώρισης, ταξινόμησης, παρατήρησης από μικροσκόπιο, ανασκαφές, αλλά και σχεδιαστική αποτύπωση, ζωγραφική, συγκρίσεις, αναπαραστάσεις, κατασκευές ομοιωμάτων, εκμαγείων και άλλα πολλά οι μικροί παλαιοντολόγοι θα αποκτήσουν γνώσεις και θα μυηθούν στον κόσμο της Ιστορικής Γεωλογίας.

Υπεύθυνοι προγράμματος: Τζανουδάκη Αναστασία, Βασίλης Μιχ. Σιμιτζής.
Εθελοντές συνεργάτες: γεωλόγοι, εκπαιδευτικοί, φοιτητές Γεωλογίας, Βιολογίας.

ΧΩΡΟΣ: Παλαιοντολογικό Μουσείο Τέμενος Βελή Πασά, Μασταμπάς, Σάθα & Μάρκελου.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ: 7,8,9,10,11 Αυγούστου & 21,22,23,24,25 Αυγούστου ΩΡΑ:10:30-13:30.

Ημερήσιο ΚΟΣΤΟΣ ανά άτομο 5 ευρώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: για δηλώσεις συμμετοχής, κατά προτεραιότητα, κρατήσεις θέσεων (επιθυμητός αριθμός παιδιών ανά ημέρα 10-15) στα τηλέφωνα 28310 23083, κιν. 6983918440 καθημερινά 09:00 έως 15:00, εκτός Κυριακής και στο e-mail: paleomusreth@gmail.com