Μια σταγόνα αίματος για σένα – ένας ωκεανός αγάπης για όποιον το χρειάζεται!

Ένας ακόμα χρόνος πέρασε και γιορτάζουμε και πάλι από την Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου.

Στον χρόνο ετούτο που πέρασε η αγάπη κι η συμμετοχή του ρεθεμνιώτικού λαού στις δράσεις και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου μας ήταν συγκινητική. Η αγάπη αυτή των συμπολιτών μας είναι ένα κίνητρο για ακόμα πιο έντονη δραστηριοποίηση κι έναν «πήχη» για τις πρωτοβουλίες μας που δεν μπορούν να εμφανίζονται υποδεέστερες των προσδοκιών των μελών και των φίλων του Συλλόγου μας.

Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη οι “Δότες Ζωής” νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και πάλι όλους εκείνους τους ξεχωριστούς ανθρώπους που ως τακτικοί εθελοντές αιμοδότες για το πολύτιμο δώρο ζωής που χωρίς καμία ανταμοιβή προσφέρουν. Ευχαριστούμε όμως κι όλους εκείνους τους συνανθρώπους μας που με τον δικό τους τρόπο και κόπο συμβάλλουν ενεργά στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινωνίας μας και την προώθηση της ιδέας του εθελοντισμού γενικότερα και της εθελοντικής αιμοδοσίας ειδικότερα.

Βαθιά πεποίθηση όλων των Δοτών Ζωής αλλά και των συμπαραστατών μας είναι ότι κάθε εθελοντικό κίνημα αποτελεί το οξυγόνο μιας ζωντανής και δραστήριας κοινωνίας. Με σύνθημά μας το «Είμαστε Αίμα σου…» τονίζουμε την σπουδαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας και στοχεύουμε στην δημιουργία αδερφικών δεσμών αίματος μεταξύ των ανθρώπων διά της αιμοδοσίας. Δε χρειάζεται να είσαι γιατρός ή ήρωας για να σώσεις κάποιον που υποφέρει. Μια φιάλη αίματος αρκεί για να βοηθήσουμε τρεις συνανθρώπους μας που νοσούν. Λίγη καλή διάθεση, λίγος χρόνος και λίγο αίμα είναι αρκετά. Στον καθένα από εμάς ξεχωριστά απομένει να αποφασίσουμε πόσες ακόμα μπορούν να σωθούν. Η μετάγγιση αίματος και των προϊόντων του βοηθάει να σωθούν δεκάδες χιλιάδες ζωές καθημερινά κι απαλύνει τον πόνο και την απόγνωση τόσο των συνανθρώπων μας που το χρειάζονται όσο και των οικογενειών τους που αγωνιούν δίπλα τους. Η εθελοντική αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία. Είναι μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης με μοναδικό αντάλλαγμα την ικανοποίηση της προσφοράς.

Στις 14 Ιουνίου η εθελοντική αιμοδοσία γιορτάζει! Στις 14 Ιουνίου γιορτάζει η ανθρωπιά! Οι δικαιολογίες ποτέ δεν έσωσαν κανένα. Ο καθένας μας όμως μπορεί. Δώρισε Αίμα. Δώρισε αίμα και βοήθησε έμπρακτα με τον πιο σημαντικό τρόπο συνανθρώπους μας που υποφέρουν. Τα Μέλη και το Δ.Σ. του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου, “Δότες Ζωής” καλούμε όλους τους συμπολίτες μας στην εορταστική αιμοδοσία που θα γίνει στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, στις 14 Ιουνίου από τις 10:00 έως τις 13:00, για να ενημερωθούν και να προσφέρουν, αν εκείνοι το επιθυμούν.

Δότες Ζωής