dontmiss

Μια συναυλία αλληλεγγύης και πολιτισμού στον Φουρφουρά!

Για μια ακόμη χρονιά πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η αυγουστιάτικη μουσική εκδήλωση στον Φουρφουρά, με σκοπό την ενίσχυση του συσσιτίου του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων.

NK_0204

Εκατοντάδες ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο την προνοιακή αυτή δομή που συμπληρώνει 15 χρόνια προσφοράς στο Αμάρι.

Ο Μητροπολίτης Ειρηναίος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον κόσμο για το αγκάλιασμα της εκδήλωσης αυτής αλλά και για τη στήριξη γενικότερα του κοινωνικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως. Στη συνέχεια τίμησε με επίδοση αναμνηστικών πλακετών τον καταξιωμένο μουσικό κ. Βασίλη Σταυρακάκη καθώς επίσης και τον Όμιλο βρακοφόρων Κρήτης στο πρόσωπο του Προέδρου κ. Στέλιου Κιαγιαδάκη.

Ο Πρόεδρος του Ομίλου βρακοφόρων αντιπρόσφερε στον Μητροπολίτη το έμβλημα του Ομίλου, παρουσίασε τους καλλιτέχνες και απήγγειλε τις μαντινάδες που έγραψε για την εκδήλωση το γνωστός μαντιναδολόγος Κωστής Καλλέργης (ΚΙΓΚ):

ΣΠΗΛΙ ΣΦΑΚΙΑ ΚΑΙ ΣΙΒΡΙΤΟΣ
ΑΠΟΨΕ ΑΝΤΑΜΑ ΟΛΟΙ
ΠΑΡΕΑ ΕΙΣ ΤΟΥ ΦΟΥΡΦΟΥΡΑ
ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΒΟΛΙ

ΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ
ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΙΣ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ
ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ.

Πώς ξεπερνιέται το κακό
καί στόν Πλανήτη η κρίση ;
ο Σεβαστός Επίσκοπος
προτείνει απόψε λύση!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ !!Αγκαλιαστά…
Λαός και Εκκλησία!
Αλληλεγγύη ! Μια γροθιά!
Για μιά μικρή θυσία!

Δέν θέλει ο αλτρουισμός,
επίδειξη χρημάτων…..
Μά λ ί γ ο απ’ τό υστέρημα
καί π λ ή θ ο ς Αισθημάτων!

Μέσα στήν κρίση ο άνθρωπος,
Σ αυτή τή συγκυρία !!
Πρέπει νά διώξει πρώτιστα
τα σύγχρονα θηρία:

Τον Φόβο!! και τις Απειλές!!
Τόν Τρόμο!! απ’ όπου κι όπου!
Αυτά ‘ναι τα μαρτύρια
τού σύγχρονου ανθρώπου!

Και τήν αβεβαιότητα,
στο μέλλον πού τρομάζει!
Πού τις ανήμπορες ψυχές,
λυγίζει και ρημάζει!

Μά αν πλησιάσεις τον φτωχό,
τό χέρι αν τ’ απλώσεις!
Αν τόν ακούσεις! Αν γνοιαστείς,
χαμόγελο αν τού δώσεις….

Κι αν έχεις δυο χιτώνια,
ένα αν επιλέξεις!
Με τήν Αγάπη του Χριστού,
κοντά του εσύ αν τρέξεις!

Μπορείς νά σώσεις μια ζωή,
κι αυτή να σώσει άλλες!!
στ’ ανεβοκατεβάσματα
και στής ζωής τις σκάλες!

Καθένας τήν Ανάσταση,
μέσα ντου τή βιώνει
ανάλογα με τον Σταυρό,
πού έχει και σηκώνει…..

Καθένας ΕΝΑΝ ΓΟΛΓΟΘΑ,
τραβά με τον Σταυρό του…
Μα είναι αλλιώς τόν αδερφό,
να νοιώθει στό πλευρό του!

Η κρίση ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ,
Πού κρίνει τήν Π Ρ Ε ΠΙΑ μας!
Τό μόνο αντισκάρι μας
είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΜΑΣ!!

Σηκώστε τό ανάστημα !
Δείξτε πώς δέ φοβάστε!
Με τήν αγάπη τού Χριστού
ευλογημένοι νά ‘στε.

Ρέθυμνο 21/8/2017
Κωστής-Ι.Γ. Καλλέργης (Κιγκ)

Ο Διευθυντής του Πολιτιστικού και Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου “Ο Άγιος Νεκτάριος” και υπέυθυνος της εκδήλωσης π. Εμμανουήλ Διαμαντάκης ευχαρίστησε αναλυτικά όλους τους χορηγούς και όσους άλλους συνέβαλαν στην διοργάνωση και στην επιτυχία της εκδήλωσης αλλά και τους φορείς και συλλόγους που ενισχύουν κατά καιρούς τη δομή.

Η ιδιαίτερη φωνή του Βασίλη Σταυρακάκη, η αυθεντική λύρα του Ιάκωβου Πατεράκη, οι μελωδίες του Αντώνη Σταυρακάκη, του Γιώργου Σταυρακάκη και του Μανώλη Πετρακάκη ενθουσίασαν το πολυπληθές ακροατήριο ενώ οι χορευτές του Ομίλου βρακοφόρων έδωσαν, όπως πάντα, τον δικό τους παλμό. Τέλος οι χοροδιδάσκαλοι Παύλος Πωλιουδάκης και Φένια Χαιρέτη και η χορευτική ομάδα των Αποστόλων εντυπωσίασαν με την εμφάνιση τους αποσπώντας τα χειροκροτήματα του κοινού.

Ευχαριστήριο της Ιεράς Μητρόπολης Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Μετά την, κατά κοινή ομολογία, επιτυχημένη μουσική εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Πολιτιστικό και Κοινωνικό Κέντρο Αμαρίου «Ο Άγιος Νεκτάριος», της Ιεράς Μητροπόλεως μας, με σκοπό την ενίσχυση της δομής του Συσσιτίου, και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Αυγούστου στον Φουρφουρά, θα θέλαμε αξιοχρέως να ευχαριστήσουμε όλους τους συντελεστές, τους χορηγούς αλλά και όλους εκείνους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αυτό της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Πρωτίστως ευχαριστούμε τον καταξιωμένο μουσικό και παραδοσιακό καλλιτέχνη κ. Βασίλη Σταυρακάκη καθώς επίσης και τους μουσικούς κ.  Ιάκωβο Πατεράκη, κ. Αντώνη Σταυρακάκη, κ. Γιώργο Σταυρακάκη και κ. Μανώλη Πετρακάκη για την ολοπρόθυμη και αφιλοκερδή παρουσία και προσφορά τους.

    Ευχαριστούμε τον Όμιλο Βρακοφόρων Κρήτης, τον Πρόεδρο κ. Στυλιανό Κιαγιαδάκη, τον μαντιναδολόγο και νομικό κ. Κων/νο Καλλέργη για τις όμορφες μαντινάδες και την ταμία του Ομίλου κ. Διαμάντα Βροντάκη, τους χοροδιδάσκαλους κ. Παύλο Πωλιουδάκη και κ. Φερενίκη Χαιρέτη καθώς επίσης και τους μαθητές τους, χορευτές και χορεύτριες της χορευτικής ομάδας των Αποστόλων.   

Ευχαριστούμε για την υποστήριξη την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακόμη ευχαριστούμε τους χορηγούς: Περνιεντάκης Δ. Α.Ε.Β.Ε, Creta Farms, ANEK lines, Αγροκτήματα Κρήτης Μανωλιτσάκης, Φάρμα Αλεξανδράκης, Κτελ Χανίων-Ρεθύμνης, ΖΑΡΟΣ Α.Ε, το φούρνο Μανωλακάκη, το φούρνο του Νύχταρη, την εξοχική ταβέρνα Δρυμός, τον Αγροτουριστικό πολυχώρο Πάνακρον, την επιχείρηση χαρτικών ΜΑΧ, τον κ. Παραδεισανό Μιχ. και την επιχείρηση Ωκεανός, την εταιρία Μανουκαράκης Α.Ε  τον κ. Μπικάκη Ευαγ. και τις επιχειρήσεις Haagen Dazs και Le Jardin, το ξενοδοχείο Braskos και το καφέ The Roof, τον κ.  Νικ. Κιουρτσιδάκη και την επιχείρηση Φώτο – Έκφραση και την ΤεχνοεμπορικήΛαχνιδάκης.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς επικοινωνίας: τον τηλεοπτικό σταθμό TV Creta , τους ραδιοφωνικούς σταθμούς: Studio Rethymno 9,80, Team fm 102, Dream fm 90,6, Sfera 98,7  και Ερωτόκριτος 87,9τις εφημερίδες: Ρεθεμνιώτικα Nέα, Κρητική Επιθεώρηση και Ρέθεμνος και τα portals: Rethemnos.gr, e-messara.gr και creta news 24 και το περιοδικό Creta Viral.

 Επίσης ευχαριστούμε τους Ιερείς και τα Μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αμαρίου καθώς επίσης και τους εθελοντές μας για την καθοριστικής σημασίας συμβολή τους.

Τέλος ευχαριστούμε τους εκατοντάδες κατοίκους, παραθεριστές και φίλους της Ιεράς Μητροπόλεως μας που με θέρμη στήριξαν την εκδήλωση αυτή.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως