ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Μια ταινία για τη μουσική οικογένεια Ξυλούρη

Ψαραντώνης - Ψαρογιώργης

Tη ζωή της οικογένειας Ξυλούρη αφηγείται η ταινία «Μια οικογενειακή υπόθεση» που αναμένεται να βγει στους κινηματογράφους εντός του 2015. Η ταινία ακολουθεί την οικογένεια Ξυλούρη για μία περίοδο δύο ετών, καθώς ταξιδεύει από την Κρήτη στη Μελβούρνη και πάλι πίσω.

Στο φιλμ «πρωταγωνιστούν» οι Αντώνης Ξυλούρης (Ψαραντώνης), αδελφός του αξέχαστου Νίκου Ξυλούρη, ο γιος του Γιώργος Ξυλούρης ή Ψαρογιώργης και τα εγγόνια του Νίκος και Αντώνης και Απολλωνία Ξυλούρη, 20, 18 και 16 χρόνων αντίστοιχα, που επίσης ασχολούνται με τη μουσική.

Η ιδέα της ταινίας ανήκει στη σκηνοθέτιδα Αγγελική Αριστομενοπούλου, η οποία γνώρισε την οικογένεια Ξυλούρη πριν από λίγα χρόνια, ενώ δούλευε ένα ντοκιμαντέρ για τον Γιάννη Αγγελάκα.

«Πραγματοποιούσα ένα γύρισμα σε μια καλύβα, σ’ ένα βουνό κοντά στ’ Ανώγεια, όπου ο Ψαραντώνης και οι γιοι του έπαιζαν μουσική γύρω από τη φωτιά. Έμεινα έκπληπτη από την ενέργεια της οικογένειας, τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις γενιές και τον σεβασμό που έδειχνε ο ένας για τον άλλο» δήλωσε η σκηνοθέτιδα, σύμφωνα με το euronews.gr.

To βράδυ της Τρίτης, η δημόσια τηλεόραση της Αυστραλίας (ΑBC) μετέδωσε ένα ντοκιμαντέρ – προπομπό της ταινίας, διάρκειας 85 λεπτών.