ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Η “Μήδεια” από τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Ηρακλείου

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) παρουσιάζει την τραγωδία του Ευριπίδη ΜΗΔΕΙΑ [ρωγμές], την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου (9:00 μ. μ.) στο Ρέθυμνο (θέατρο Ερωφίλη – Φορτέτζα), με την ευγενική υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης και την συνεργασία της ΕΛΜΕ Νομού Ρεθύμνης.

Η «Μήδεια» έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούλιο (12 & 13) στα ενετικά τείχη του Ηρακλείου (Κηποθέατρο ‘Μάνος Χατζιδάκις’) με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση κοινού. Ακολούθησε στις 26 Αυγούστου η παρουσίαση στο θέατρο του αρχαιολογικού χώρου στο ΦΟΥΡΝΙ – Αρχάνες. Για τον Σεπτέμβριο έχουν ήδη ανακοινωθεί επαναλήψεις στο Ηράκλειο ενώ προγραμματίζονται και για τις άλλες πόλεις σε συνεργασία με τις τοπικές ΕΛΜΕ.

Η παράσταση αποτελεί ‘αποτέλεσμα’ της εργαστηριακής και ερευνητικής δοκιμής-σπουδής της ομάδας πάνω στην ξεχωριστή μετάφραση-απόδοση της ΜΗΔΕΙΑΣ από τον Γιώργο Χειμωνά.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Αντώνης Περαντωνάκης, ενώ την πρωτότυπη μουσική, ο συνθέτης Δημήτρης Χατζάκης, ο οποίος δίδαξε και τον ενδεκαμελή Χορό στο επί σκηνής τραγούδι.

Την ένδυση επιμελήθηκε η συνάδελφος εικαστικός Ντεσισλάβα Τοπάλοβα, και τις μάσκες κατασκεύασε ειδικά η συνάδελφος αισθητικής Μαρία Γραικού.  Στην παράσταση συμμετέχουν δέκα εννέα (19) μέλη, συνάδελφοι και μη, της ομάδας.

Η συμβολική πρόσκληση της παράστασης είναι πέντε (5) ευρώ. Tα χρήματα διατίθενται στο ταμείο αλληλεγγύης της ΕΛΜΕ για τους απολυμένους και σε διαθεσιμότητα συναδέλφους.

ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Σκηνοθεσία: Αντώνης Περαντωνάκης
Μουσική: Δημήτρης Χατζάκης
Ένδυση: Ντεσισλάβα Τοπάλοβα
Μάσκες: Μαρία Γραικού

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Γιαμαλάκη
Βοηθός διδασκαλίας: Ειρήνη Κουρλετάκη
Σκηνική ιδέα-κίνηση Χορού: Αντώνης Περαντωνάκης
Μουσική διδασκαλία / Φωτισμοί: Δημήτρης Χατζάκης

Διανομή

Τροφός: Μαρία Οικονομάκη
Παιδαγωγός: Γιώργος Παυλίδης
Μήδεια: Κατερίνα Σαβουλίδη
Κρέοντας: Κώστας Πηγάκης
Ιάσονας: Λευτέρης Κουφάκης
Αιγέας: Άρης Βελιδάκης
Άγγελος: Γιάννης Κοσόγλου

Χορός Κορινθίων Γυναικών
Ιωάννα Κωστάκη Μάρω Σωμαράκη Γεωργία Φραγκιουδάκη Σοφία Αποστολάκη Εύη Πουλή Μαρία Ακρασάκη Λίτσα Καλογερίδη Πελαγία Παναγιωτάκη Ολίνα Παντίδη Μαρία Δρακάκη Ιωάννα Φιωτάκη

Ακόλουθος Κρέοντα: Κωστής Μανιάς

δείτε που είναι το θέατρο Ερωφίλη

Ελλάς