ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ Μην το κανεις θεμα

Μην το κάνεις θέμα, αλλά οι Ρεθυμνιώτες έχουν… guts!

Τι μέρα και η χθεσινή!! Μην μου πείτε ότι δεν είχατε αγωνία για το αποτέλεσμα του ραδιομαραθωνίου; Μην μου πείτε ότι δεν ξυπνήσατε με αυτήν τη σκέψη το πρωί; Μην μου πείτε ότι δεν θέλατε να βγάλετε κραυγές ευχαρίστησης όταν μάθατε πόσα χρήματα μαζεύτηκαν;

Την βλέπω ήδη τη σκηνή και την έχω ξαναδεί. Μόλις επιστρέψει το καράβι, μόλις αρχίσει να πλησιάζει και πάλι το λιμάνι του Ρεθύμνου και αρχίσει να σφυρίζει, χιλιάδες Ρεθυμνιώτες θα τρέξουν να το υποδεχθούν.

Τόσος κόσμος, τέτοιες προσφορές σε μια τέτοια εποχή! Τι άλλο να πεις εκτός από ένα μεγάλο μπράβο. Μπράβο βρε πολίτες του Ρεθύμνου, έχετε guts. Αποδείξατε ότι το θέλετε το καράβι, αποδείξατε ότι ξέρετε ότι είναι προς το συμφέρον του Ρεθύμνου και βάλατε το χέρι στην τσέπη, με τέτοια οικονομική κρίση. Όλοι βοήθησαν και αυτοί που είχαν την άνεση, αλλά ένα ξεχωριστό ευχαριστώ πρέπει να ειπωθεί σε αυτούς που δεν είχαν την οικονομική άνεση. Που από το υστέρημα τους στήριξαν αυτήν την προσπάθεια. Μπράβο και στα ραδιόφωνα της πόλης, στους συναδέλφους που εργάστηκαν όλη μέρα, αλλά και στον απλό κόσμο που ήταν στα σημεία που συγκεντρώνονταν οι προσφορές.

Πιστεύω πως το αποτέλεσμα πείθει και αυτούς που δεν πιστεύουν στο εγχείρημα. Είδα κάποιους (ελάχιστους βέβαια γιατί η συντριπτική πλειονότητα είναι υπέρ) που όμως ήταν έξω από τα σημεία συγκέντρωσης και ζητούσαν ενημέρωση. Ελπίζω να συμβάλουν κάποια στιγμή και αυτοί με τον τρόπο που επιθυμούν. Είμαστε τώρα όλοι μια γροθιά! Δεν υπάρχουν διαφορές, δεν υπάρχουν εντάσεις, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Ώρα για μια νέα αρχή, που θα φέρει το Ρέθυμνο σε μία άλλη εποχή.

Το καράβι στο Ρέθυμνο σημαίνει ανάπτυξη. Τα χρήματα που δίνουν όλοι όσοι το στηρίζουν θα έρθουν πολλαπλάσια τα επόμενα χρόνια. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Πρόκειται για επένδυση ανάπτυξης σε μία εποχή που κανείς δεν επενδύει σε κανέναν κλάδο. Πρωτοστατούν και σε αυτό οι Ρεθυμνιώτες.

Όμως πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι οι περιπέτειες δεν τελειώνουν εδώ. Περάσαμε μία φορτούνα, αλλά θα έρθουν κι άλλες. Οι Ρεθυμνιώτες όμως έχουν πεισμώσει και μπορούν να τα καταφέρουν. Τώρα ο επόμενος στόχος είναι να επιδιορθωθεί η ζημιά και να επιστρέψει το καράβι στο λιμάνι του. Μακάρι αυτό να γίνει πριν τις γιορτές, ώστε να μπορέσει να εκμεταλλευτεί η εταιρεία αυτές τις καλές μέρες και να μειώσει περαιτέρω τις υποχρεώσεις της.

Οι επόμενοι μήνες δεν θα είναι εύκολοι. Ο αγώνας θα συνεχιστεί. Μπορούμε όμως. Μπορούμε να κρατήσουμε το καράβι, γιατί το θέλουμε όλοι. Ραντεβού στο λιμάνι, στο πρώτο σφύριγμα.

Καλή σας ημέρα

“Μην το κάνεις θέμα”