ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

“Μήνυμα” των μικρών Ρεθυμνιωτών για την αξία του ελαιολάδου

elia-thatroΤο δικό τους μήνυμα για την αξία του ελαιολάδου έστειλαν την Τετάρτη (17/2) οι λιλιπούτειοι μαθητές τριών σχολείων στο Ρέθυμνο, θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους μεγάλους για τις ευεργετικές επιδράσεις του κρητικού καρπού στη ζωή όλων μας.

Η εκδήλωση που έγινε στο 7ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, διοργανώθηκε από τον σύνδεσμο ελαιοκομικών δήμων Κρήτης με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για την γευστική, υγιεινή και πολιτιστική άξια του ελαιολάδου.

Αναλυτικότερα, μαθητές από το 10ο νηπιαγωγείο, το 16ο και το 7ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου, παρουσιάζουν στα μέλη του ΣΕΔΗΚ, στους δασκάλους, αλλά και τους γονείς τους, τις θεατρικές παραστάσεις που ετοίμασαν με θέμα την ελιά και το λάδι.

Οι «μυλωνάδες και οι μαζώχτρες», το «ταξίδι της ελιάς», αλλά και το «ευλογημένο δεντράκι», ήταν τα τρία θεατρικά δρώμενα, μέσω των οποίων οι λιλιπούτειοι μαθητές, προσπάθησαν να στείλουν το μήνυμα στους μεγάλους για τις ευεργετικές ιδιότητες του ευλογημένου καρπού της Κρήτης.

Η σημερινή εκδήλωση στο Ρέθυμνο, αυτές που έχουν ήδη γίνει, αλλά και εκείνες που προγραμματίζονται και σε άλλα σχολεία της Κρήτης, αποτελούν μέρος του προγράμματος για την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για την γευστική, υγιεινή και πολιτιστική άξια της ελιάς και του ελαιολάδου.

Η εκδήλωση υλοποιήθηκε από τον Σύνδεσμο Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, σε συνεργασία με το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου, ενώ το επόμενο διάστημα αντίστοιχες δράσεις θα γίνουν και γυμνάσια και λύκεια του νησιού.

ΠΗΓΗneatv.gr