ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Μήνυμα Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τονίζει ότι, η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πόρους και προσωπικό, αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα, καθώς η βιωσιμότητα και η αποτελεσματική λειτουργία  της Δημόσιας Υγείας, διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη συνοχή της κοινωνίας.

Αναλυτικά στο μήνυμα του ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρει:

«Η Υγεία, Δικαίωμά μου» τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στο μήνυμά του κατά το φετινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας.

Ένα μήνυμα ιδιαίτερα επίκαιρο, καθώς το δικαίωμα στην υγεία απειλείται για εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη.  Νέες ασθένειες, φυσικές καταστροφές, πολεμικές συγκρούσεις, δοκιμάζουν το σημαντικότερο αγαθό, την υγεία των ανθρώπων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, τονίζουμε πως η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, με πόρους και προσωπικό, αποτελεί πρωταρχική αναγκαιότητα, καθώς η βιωσιμότητα και η αποτελεσματική λειτουργία  της Δημόσιας Υγείας, διασφαλίζει σε μεγάλο βαθμό τη συνοχή της κοινωνίας.

Για ακόμα μία χρονιά, ευχαριστούμε από καρδιάς όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τους ανθρώπους που στηρίζουν το σύστημα υγείας στο νησί. Οι δικές τους προσπάθειες και ο δικός τους αγώνας, μέσα σε συνθήκες δύσκολες,  αξίζουν τα συγχαρητήρια όλων μας».