ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μήνυση κατά οδηγού ταξί υπέβαλλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Ρεθύμνου

Μήνυση κατά οδηγού ταξί υπέβαλλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος με ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, καταγγέλλει ότι ένας οδηγός ταξί επιτέθηκε αρχικά με ακατονόμαστες εκφράσεις σε εργαζόμενους καθαριότητας την ώρα αποκομιδής των απορριμμάτων και, στη συνέχεια, όταν ένας από αυτούς τον κάλεσε να ηρεμήσει και να μην βρίζει, επιχείρησε να τον χτυπήσει με το αυτοκίνητο.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «Μόνο από τύχη ο συνάδελφος δεν τραυματίστηκε σοβαρά», και ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται ως συνέχεια λεκτικών επιθέσεων που δέχονται οι δημοτικοί υπάλληλοι το τελευταίο διάστημα.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την δολοφονική απόπειρα οδηγού ταξί κατά συναδέλφων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ρεθύμνης.

Ο συγκεκριμένος οδηγός ταξί επιχείρησε να χτυπήσει με το επαγγελματικό του αυτοκίνητο τους εργαζόμενους, οι οποίοι εκτελούσαν το καθήκον τους, την αποκομιδή απορριμμάτων στο κέντρο της πόλης.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ανησυχητική κλιμάκωση των επιθέσεων από πολίτες σε βάρος εργαζομένων του Δήμου Ρεθύμνης, διαφόρων υπηρεσιών.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γ. Μαρινάκη να προβεί ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να προστατευθεί η σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να εκτελούν τα καθήκοντα τους.

Καμία βίαιη συμπεριφορά δεν μπορεί να είναι ανεκτή και ειδικά την περίοδο που διανύουμε, κατά την οποία παρατηρείται έξαρση του φαινομένου σε όλη την Ελλάδα, με τελευταίο κρούσμα την στυγερή δολοφονία του συναδέλφου στον Διόνυσο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. δηλώνει ξεκάθαρα και κατηγορηματικά ότι στα φαινόμενα βίας κατά των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα δείχνει μηδενική ανοχή».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

«Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική επίθεση «αγανακτισμένου» δημότη σε βάρος του πληρώματος αποκομιδής απορριμμάτων και κυρίως κατά του συνάδελφου Ν.Β.

Η απρόκλητη επίθεση έγινε μπροστά στα μάτια των δημοτών σε ώρα αιχμής (μεσημέρι) και ήταν μια επικίνδυνη κλιμάκωση επιθέσεων που δέχονται το τελευταίο διάστημα οι συνάδελφοι μας εν ώρα υπηρεσίας.

Είχαμε επισημάνει με πρόσφατο δελτίο τύπου τις βίαιες λεκτικές επιθέσεις που έχουν δεχθεί οι συνάδελφοι μας σε διάφορες υπηρεσίες , σήμερα όμως το περιστατικό ήταν τόσο σοβαρό που από τύχη ο συνάδελφος οδηγός δε τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο ασυνείδητος οδηγός ταξί «εξοργίστηκε» διότι οι εργαζόμενοι εκτελούσαν το καθήκον τους και προχωρούσαν, όπως κάθε ημέρα, στην καθιερωμένη αποκομιδή των απορριμμάτων! Αρχικά επιτέθηκε φραστικά στο πλήρωμα με ακατανόμαστες εκφράσεις, και όταν ο οδηγός του οχήματος τον κάλεσε να ηρεμήσει και να μην βρίζει ο επαγγελματίας οδηγός ΤΑΞΙ επιχείρησε να πατήσει τον συνάδελφο με το αυτοκίνητο!

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με το συμβάν, αυτή η δολοφονική απόπειρα εναντίον εργαζόμενου της καθαριότητας δεν θα περάσει έτσι!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων προχώρησε άμεσα σε μήνυση κατά του ¨αγανακτισμένου» οδηγού ΤΑΞΙ , δείχνοντας μηδενική ανοχή στο περιστατικό που ήρθε να προστεθεί στην μακρά λίστα επιθέσεων το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε την διοίκηση του δήμου να παρέμβει δυναμικά , να προστατέψει τους εργαζόμενους του δήμου με ουσιαστικές παρεμβάσεις , και να δηλώσει παρόν στο δικαστήριο.

Καλούμε τον Δήμαρχο , τις δημοτικές παρατάξεις και τους φορείς της πόλης να καταδικάσουν απερίφραστα την επίθεση, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και την υποστήριξη τους , ώστε όλοι μαζί από κοινού να εξαλείψουμε αυτά τα επικίνδυνα φαινόμενα!

Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων δεν πρόκειται , ούτε έχει την διάθεση να κάνει «εκπτώσεις» σε ζητήματα υγιεινής και ασφάλειας , και θα μας βρουν όλοι μπροστά τους».