dontmiss

Μυροβόλια, του Αντώνη Ζαχαράκη

myrovoliaΜυροβόλια λοιπόν..

Πάντα ήμουνα της άποψης ότι παρότι ζούμε στην εποχή του διαδικτύου με όλα τα καλά και τα κακά του, μια νέα δουλειά πρέπει να τυπώνεται σε CD.

Για πολλούς λόγους, αλλά πρώτα απ’ όλα για την ικανοποίηση ότι είναι κάτι χειροπιαστό!

Μετά από τέσσερα χρόνια λοιπόν αξιώθηκα να κυκλοφορήσω αυτή τη δουλειά.

Μην με ρωτήσετε γιατί τα ονόμασα έτσι τα κομμάτια… ειλικρινά δεν ξέρω.

Ονόμασα ασυναίσθητα το πρώτο “Δεντρολίβανο”, το δεύτερο “Μοσχοκάρυδο”, το τρίτο “Γλυκάνισο”, και μετά όλα πήραν το δρόμο τους και το όνομα τους. Διάφορες μελωδίες που στριφογύριζαν μέσα στο κεφάλι μου πήραν τη θέση τους πρώτα στο χαρτί, και μετά ηχογραφώντας για πολύ πολύ καιρό! Απλά το μόνο που ήθελα είναι τον πρώτο ρόλο να τον έχουν η λύρα και το λαούτο. Χώρεσα και τρία επιπλέον κομμάτια, δύο από ένα θεατρικό, και άλλο ένα γραμμένο για μία έκθεση φωτογραφίας, και αποφάσισα να τελειώσω γιατί πάντα καιροφυλακτεί και το “σύνδρομο του ατέλειωτου” που ενίοτε διακατέχει εμάς τους μουσικούς!

Σε αυτήν την προσπάθειά μου, είχα βοήθεια από πολλούς καλούς φίλους, δεξιοτέχνες όλοι στο όργανό τους, που η μοίρα και η καλή μου τύχη είχε φροντίσει ώστε να συναντηθούν κάποια στιγμή καλλιτεχνικά (και όχι μόνο) οι πορείες μας.

Όλοι τους λοιπόν με τίμησαν και τους ευχαριστώ πολύ.

Ευχαριστώ και πολλούς άλλους φίλους που ήθελαν να συμμετέχουν, αλλά για διάφορους λόγους δεν έτυχε τούτη τη φορά . Καλά να είμαστε και θα τα πούμε στο επόμενο!

Και επειδή πρέπει πάντα να αναφέρονται οι συντελεστές γιατί χωρίς αυτούς δεν γίνετε τίποτα, λύρα έπαιξαν οι Κώστας Βερδινάκης, Μανόλης Σπυριδάκης και Ευτύχης Κωστάκης.

Λαούτο έπαιξαν οι Γιάννης Σισσάκης, Δημήτρης Σπυριδάκης, Νεκτάριος Κωστάκης, Τιμολέων Σαββάκης, Ηλίας Κατσαβίδης και Βασίλης Παπαδάκης.

Όλα τα πνευστά (και είναι αρκετά) τα έπαιξε ο Βαγγέλης Παπαδάκης.

Τελευταίους άφησα δύο ανθρώπους που όπως έχω ξαναπεί είναι πάντα δίπλα μου και είναι τεράστια η βοήθειά τους σε οτιδήποτε κάνω. Συνοδοιπόροι για χρόνια στις “Φωνές του Νότου” (και όχι μόνο), ο Μιχάλης Νικηφόρος στη Λύρα, και ο Αργύρης Έξαρχος στις κιθάρες και στο digital master αυτής της δουλειάς.

Ακόμα ο Θανάσης Παπαθανασίου έκανε τις μακέτες πάνω σε μία θαυμάσια φωτογραφία του Θεόφιλου Παπαδόπουλου.

Η Εκτύπωση έγινε από την MV Productions και τον Μιχάλη Χατζηδάκη.

Είμαι υπόχρεος σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, και πρέπει να πω στον καθένα τους ξεχωριστά ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ!

Υπάρχει όμως και κάποιος ακόμα..

Είμαι ευγνώμων στον Στέλιο Μπικάκη που κάποτε μου γνώρισε τον Τάκη Αργυρίου.

Ο Τάκης είναι ένας από τους καλύτερους ηχολήπτες στην Ελλάδα (για να μην πω ο καλύτερος), που από τα χέρια του έχουν περάσει όλα τα ιερά τέρατα της μουσικής που έχει βγάλει τούτος ο τόπος. Μα πάνω από όλα είναι άνθρωπος και φίλος. Το CD δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν το αναλάμβανε ο Τάκης, γι αυτό τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Επίσης θέλω να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που με στήριξαν για να βγει αυτή η δουλειά. Πρώτα από όλους την Μαρίλυ Αγγελιδάκη και τους “Ορίζοντες τέχνης”, γιατί η βοήθειά της ήταν ουσιαστική και πολύ σημαντική!

Ακόμα τους Κώστα Καλλιγιάννη και το “Zero One – Extra Virgin Organic Olive Oil”, τον Θωμά Καντιφέ και τον “ Θεατρικό Περίπλου”, Τον Κώστα Κουκούλη ( Black Jockey), την εταιρία “Rstick” που μου χορηγεί τις μπακέτες μου, και τέλος το “Music market” που θα κάνει και την διάθεση του CD.

Ακόμα την εφημερίδα Κρητική Επιθεώρηση, το Goodnet.gr όπως και το Rethemnos.gr

Δεν πρέπει, και δεν κάνει να ξεχάσω τους φωτογράφους και εικονολήπτες που μου έχουν δανείσει τις εικόνες τους για να ντύσω τα βίντεο των κομματιών μου.

Στέλιος Κουνδουράκης, Θεόφιλος Παπαδόπουλος, Μανόλης Δενδάκης, Γιώργος Γαβαλάς, και Νίκος Σαράντος. Σας ευχαριστώ όλους!

Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκαν τα “Μυροβόλια”. Ελπίζω και εύχομαι να σας αρέσουν..!

Τα “Μυροβόλια” μπορείτε να τα προμηθευτείτε από εδώ!

Αντώνης Ζαχαράκης