ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: «Το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες»

Την κινητή μονάδα εμβολιασμών της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, στο Σπήλι Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από εκεί ο πρωθυπουργός δήλωσε:

«Βρίσκομαι στον δήμο Αγίου Βασιλείου για να επιθεωρήσω προσωπικά τις κινητές μονάδες και χαίρομαι πραγματικά που η ανταπόκριση των πολιτών είναι τόσο μεγάλη και θερμή. Είναι δεδομένο ότι εδώ στην Κρήτη πρέπει να αυξήσουμε και άλλο τα επίπεδα του εμβολιασμού και γίνεται μια πολύ συστηματική προσπάθεια από όλους τους φορείς. Πρέπει να μπορέσουμε να πείσουμε τους συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμη το σκέπτονται, να εμβολιαστούν και η μεγάλη αξία των κινητών μονάδων είναι ότι πηγαίνουμε εμείς στους πολίτες αντί να ζητάμε στους πολίτες να έρθουν αυτοί στα εμβολιαστικά κέντρα».

Ο Κυρ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Από καρδιάς θέλω να σας ζητήσω, ξεπεράστε τις αναστολές, ξεπεράστε τις φοβίες σας με οποιοδήποτε τρόπο, είτε στα εμβολιαστικά κέντρα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, είτε στις κινητές μονάδες, εσείς που δεν έχετε ακόμη εμβολιαστεί, να εμβολιαστείτε. Προστατεύετε πάνω από όλα τους εαυτούς σας, τις οικογένειές σας, αλλά συνεισφέρετε παράλληλα στην εθνική προσπάθεια, την οποία κάνουμε ώστε να τελειώσει επιτέλους αυτή η πανδημία. Είχα την ευκαιρία να επικοινωνήσω με τους γιατρούς στην κινητή μονάδα και όπως μου έλεγαν, οι συμπολίτες μας οι οποίοι νοσηλεύονται αυτή την ώρα είναι όλοι ανεμβολίαστοι.

Ας το αντιληφθούν αυτό και οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν κάποιες επιφυλάξεις το πόσο επικίνδυνος είναι ο κορονοϊός για όλες τις ηλικίες αλλά και για τις νεότερες, το εμβόλιο είναι ασφαλές. Δεν έχει παρενέργειες. Σπεύστε όλοι να εμβολιαστείτε».

Δήλωση του δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη για την επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την σημερινή επίσκεψη στην έδρα του Δήμου μας στο Σπήλι. Μας τιμά ιδιαίτερα η επιλογή του να επισκεφθεί το εμβολιαστικό μας κέντρο για να στείλει ένα ακόμα μήνυμα όχι μόνο στην Κρήτη αλλά σε ολόκληρη την Χώρα υπέρ της αναγκαιότητας του εμβολιασμού.

Επίσης τον ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκριση του στο αίτημα μας για χρηματοδότηση ύψους 1.800.000 ευρώ που αφορά δημοτική οδοποιία και ηλεκτροφωτισμό, ενώ συνομιλήσαμε αμέσως με τον Υφυπουργό Μεταφορών και Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη ώστε την προσεχή Δευτέρα που θα έχει επιστρέψει στο Υπουργείο να αποστείλω το Τεχνικό Δελτίο για την έγκριση της σχετικής χρηματοδότησης.

Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις προτάσεις που έχουμε υποβάλει στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και μου ζήτησε να έρθω σε επικοινωνία με τον Αν. Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα για τις προτάσεις που δεν έχουν εγκριθεί ακόμα.