ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Μονιμοποίηση των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» ζητά το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

Το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου, συμπαραστέκεται και στηρίζει τους Εργαζόμενους στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», στον δίκαιο αγώνα τους τόσο για την συνέχιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του Προγράμματος όσο και την κατοχύρωσή τους με τη μονιμοποίησή τους, ώστε να δοθεί τέλος στην ομηρία και την εργασιακή ανασφάλειά τους.

Είναι σε όλους γνωστό ότι η συμβολή των εργαζομένων στο Πρόγραμμα, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους επί πολλά χρόνια, είναι πολύτιμη όχι μόνο για την κοινωνία του Νομού μας, αλλά και για χιλιάδες άλλες οικογένειες σ΄ όλη την Ελλάδα, οικογένειες που έχουν ανάγκη, οικογένειες που βρίσκουν στοργή, αγάπη και φροντίδα στο Πρόγραμμα με την ευαισθησία και την επαγγελματική ευσυνειδησία των εργαζομένων.

Για τους λόγους αυτούς, ΚΑΛΟΥΜΕ:

• τους Δημάρχους του Νομού, να στηρίξουν, με κάθε τρόπο, τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την μονιμότητα του Προγράμματος και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

• την Κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα διασφαλίζει αφενός την μονιμότητα και τη απρόσκοπτη λειτουργία του προγράμματος και τη συνέχιση της παροχής των πολύτιμων υπηρεσιών του με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφετέρου θα δίνει οριστική λύση στην εργασιακή ανασφάλεια του προσωπικού με την μονιμοποίησή του.

Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι απαράδεκτη και κάθε σκέψη για προκήρυξη στα πρότυπα της 3Κ δεν διασφαλίζει τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα, όπως περίτρανα αποδείχτηκε με τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των Δήμων η πλειοψηφία των οποίων οδηγείται στην ανεργία και την απόγνωση.