ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡ

Μπάσκετ: Στη Β’ Εθνική (προς το παρόν) το Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο να δεδομένα ήταν συγκεκριμένα τις τελευταίες ημέρες, με την ομάδα μπάσκετ της πόλης να ήταν κάπου ανάμεσα σε Β’ Εθνική και στην τοπική κατηγορία της Κρήτης.

Εν τέλει, ο ΑΓΟ Ρεθύμνου, ο οποίος συμμετείχε στην Basket League από το 2011 ως και την σεζόν που μας άφησε ως Ρέθυμνο Cretan Kings, φαίνεται προς το παρόν ότι επιστρέφει στην Β’ Εθνική στην οποία έχει να αγωνιστεί από το μακρινό 2004-2005. Έτσι, η Κρήτη θα έχει στη συγκεκριμένη κατηγορία τρεις ομάδες, καθώς αγωνίζεται από πέρυσι ο ΟΦΗ, ενώ φέτος ανέβηκε ο ΑΟΚ Χανίων.

Μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη ήταν δεδομένο ότι τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα ώστε να σταθεί το Ρέθυμνο σε υψηλό επίπεδο, και έτσι υπήρχαν τρεις εναλλακτικές, με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΚΑΕ Γιάννη Καλαϊτζάκη, να στέκεται σε αυτές.

Ο δρόμος ήταν η επιλογή της Β’ Εθνικής, και ειδικά μετά την σαφέστατη τοποθέτηση της ΕΟΚ, που έλεγε ότι όποιος αποχωρεί από την Basket League θα οδηγείται εκεί. Πλέον, μένει να φανεί τι χρήματα θα συγκεντρωθούν, τι ρόστερ θα έχει και πως θα αγωνίζεται το Ρέθυμνο τη νέα αγωνιστική περίοδο ή αν τελικά δεν μαζευτούν τα απαραίτητα χρήματα που σημαίνει ότι θα ακολουθήσει άλλο δρόμο!