ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

«Να ολοκληρωθεί το έργο του διυλιστηρίου για την ύδρευση του Ρεθύμνου από το Φράγμα Ποταμών»

Επίσκεψη στο Παράρτημα Ρεθύμνου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) πραγματοποίησης ο Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κ. Ανδρέας Ξανθός. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο κ. Γιώργος Βλαστός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Ο κ. Α. Ξανθός ενημερώθηκε από τον κ. Β. Μαμαγκάκη, διευθυντή διαχείρισης υδραυλικών και συγκοινωνιακών έργων του Οργανισμού, για την πορεία εκτέλεσης των έργων του ΟΑΚ στο νομό Ρεθύμνου.

Έγινε ενημέρωση επίσης για την πορεία του έργου της κατασκευής διυλιστηρίου για τα νερά του Φράγματος Ποταμών που θα λύσει μακροπρόθεσμα το πρόβλημα ύδρευσης της πόλης του Ρεθύμνου και της βόρειας τουριστικής ζώνης του Νομού, το οποίο είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2019 με χρηματοδότηση 18,5 εκ. ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος.

Ο κ. Α. Ξανθός τόνισε ότι η ένταξη του έργου της κατασκευής του διυλιστηρίου επετεύχθη λόγω του εμβληματικού προγράμματος ΦιλόΔημος που δημιουργήθηκε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε τη δυνατότητα για πρώτη φορά στην αυτοδιοίκηση να διαχειριστεί έργα όπως αυτό της κατασκευής του διυλιστηρίου στο Ρέθυμνο.

Ο κ. Α. Ξανθός αναφέρθηκε στην ανάγκη της απρόσκοπτης συνέχισης της κατασκευής του έργου, δεδομένου της υπαγωγής του έργου από την Περιφέρεια Κρήτης στο πρόγραμμα ΕΠΕΡΡΑΑ του ΕΣΠΑ με διαχείριση από τον ΟΑΚ.