ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

«Να βρεθεί κατεπειγόντως λύση για να δοθεί, πριν τις γιορτές, το κρέας που δικαιούνται οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ»

Ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Κρήτης με θέμα «Να βρεθεί κατεπειγόντως λύση, μετά την ακύρωση του διαγωνισμού του ΤΕΒΑ,  για να δοθεί, πριν τις γιορτές, το κρέας που δικαιούνται τα φτωχά λαϊκά στρώματα, που αναγκάζονται να προσφεύγουν στα τρόφιμα του ΤΕΒΑ»

Οι οικογένειες που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Κρήτη και παίρνουν τρόφιμα μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ δε θα πάρουν το κρέας που δικαιούνται, επειδή οι διαγωνιστικές διαδικασίες προμήθειας για την ΟΜΑΔΑ 2: «ΕΙΔΗ ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟΥ» του ΤΕΒΑ της Περιφέρειας Κρήτης μπλοκαρίστηκαν με τους ανταγωνισμούς μεταξύ των εταιρειών – προμηθευτών και το πρόγραμμα έληξε.

Αναδεικνύεται, ξανά,  ότι το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, που διαχρονικά εφαρμόστηκε από όλες τις κυβερνήσεις, εξυπηρετεί τους προμηθευτές, τους ανταγωνισμούς μεταξύ των εταιρειών,  με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η διαδικασία έγκαιρης προμήθειας των απαραίτητων τροφίμων ή ακόμη και να ακυρώνεται όπως συνέβη, εν προκειμένω,  με το κρέας.

Οι λαϊκές οικογένειες, που στενάζουν εξαιτίας της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, πολιτική την οποία υποστηρίζει και η Περιφέρεια Κρήτης, στερούνται και τα ελάχιστα προϊόντα του ΤΕΒΑ, ακόμη και αυτά τα ψίχουλα που, βέβαια,  δεν μπορούν καλύψουν ούτε τις στοιχειώδεις οξυμένες ανάγκες του λαού, την ίδια ώρα που με την αύξηση της ακρίβειας, του πληθωρισμού, την έκρηξη των τιμών στην Ενέργεια, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης αυξάνονται οι δυσκολίες για τον λαό μας. 

Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή, κεντρικό και τοπικό κράτος, πασχίζουν για την «ανάπτυξη» που συμφέρει τους λίγους, σε βάρος των πολλών, που σημαίνει κέρδη για τους λίγους και ελεημοσύνη για τους πολλούς.

Για τους παραπάνω λόγους απαιτούμε :

Την άμεση γενναία επιχορήγηση για το πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο», που αποτελεί κοινωνική δράση των  Περιφερειακών  Ενοτήτων της Περιφέρειας Κρήτης και την κάλυψη όλων των εξόδων για την αγορά του κρέατος που στερήθηκαν οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ.  Την ένταξη όλων των δικαιούχων του ΤΕΒΑ  στην παραπάνω δράση «Κοινωνικό Παντοπωλείο» των  Περιφερειακών  Ενοτήτων της Π.Κ. Να γίνει άμεσα τροποποίηση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας.

Τα κονδύλια που χρειάζονται για την προμήθεια του κρέατος μπορούν να κοπούν από τις παρασιτικές δαπάνες της  τζάμπα τουριστικής προβολής των μεγάλων ομίλων, των tour operators και των μεγαλοξενοδόχων, από την τσέπη του λαού της Κρήτης,  που για το 2024 προβλέπονται : 300.000€ στην ΠΕ Ηρακλείου, 200.000€ στην ΠΕ Ρεθύμνου, 300.000€ στην ΠΕ Χανίων και 250.000€ στην ΠΕ Λασιθίου!  

Ενώ σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες της επιστήμης, της τεχνολογίας και της αυξημένης παραγωγικότητας για να καλύπτονται όλες οι σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, ώστε ο λαός μας να ζει πολύ καλύτερα,  η πολιτική και το σύστημα που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανέχεια, την ανασφάλεια εξαθλιώνουν περαιτέρω τον λαό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στεκόμαστε απέναντι στην πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία και ακρίβεια, μπαίνουμε μπροστά στις μάχες του εργατικού- λαϊκού κινήματος για το λαϊκό εισόδημα και για τα δικαιώματα των εργαζόμενων, μπαίνουμε μπροστά  για να ανοίγει ο δρόμος της ανατροπής,   για να έχουμε μια ζωή που μας αξίζει.