ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός εντοπίστηκε ο Πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί μετά από πτώση ελικοπτέρου!

Σύμφωνα με πληροφορίες δε φαίνεται να υπάρχουν επιζώντες ανάμεσα στους επιβαίνοντες.

Βρέθηκε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Ιρανός προέδρος Εμπραχίμ Ραΐσι και συνετρίβη νωρίτερα σήμερα, αναφέρει η κρατική τηλεόραση σύμφωνα με το Guardian.

Σύμφωνα με τον Guardian, η κρατική τηλεόραση του Ιράν μετέδωσε ότι το ελικόπτερο εντοπίστηκε από ομάδες έρευνας και ακόμα δεν υπάρχει κάποια (επίσημη) ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας των επιβαινόντων.

Νωρίτερα, Ιρανός αξιωματούχος δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι υπήρξε επαφή με έναν επιβάτη και ένα μέλος του πληρώματος του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου, αναφέρει ο Guardian.

Η κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη κοντά στην Τζόλφα, μια πόλη στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, περίπου 600 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της ιρανικής πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Ο Ραΐσι είχε βρεθεί στο Αζερμπαϊτζάν νωρίς την Κυριακή για να εγκαινιάσει ένα φράγμα με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ. Το φράγμα είναι το τρίτο που κατασκεύασαν τα δύο κράτη στον ποταμό Αράς.

Εκτός από τον Ραΐσι, στο ελικόπτερο επέβαιναν αρκετοί ακόμα αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο Ραΐζι, 63 ετών, προηγουμένως ήταν επικεφαλής του δικαστικού σώματος της χώρας. Θεωρείται προστατευόμενος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και ορισμένοι αναλυτές έχουν προτείνει ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον 85χρονο ηγέτη μετά τον θάνατο ή την παραίτησή του από τον ρόλο του.