ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Νεκρός εντοπίστηκε ο “Σήφης” ο Κροκόδειλος – Δεν άντεξε το βαρύ χειμώνα

Νεκρός εντοπίστηκε ο γνωστός “Σήφης”, ο κροκόδειλος του Φράγματος των Ποταμών Αμαρίου.

Όπως αναφέρει η Αγγελική Καλλέργη στο Goodnet.gr, o  «Σήφης» δεν κατάφερε να αντέξει τον βαρύ χειμώνα που φέτος επεφύλαξε ο καιρός και στην Κρήτη και χθες, Κυριακή, εντοπίστηκε από τους ανθρώπους της επιτροπής να επιπλέει στο νερό του φράγματος νεκρός.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για περίπου ενάμιση μήνα, από τα μέσα Φεβρουαρίου, οι άνθρωποι της επιτροπής, που είχε αναλάβει το θέμα δεν τον είχαν εντοπίσει να πηγαινοέρχεται στα νερά της λίμνης, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα. Όλον αυτόν τον καιρό προσπαθούσαν να τον «ανακαλύψουν» και δυστυχώς το διάσημο ερπετό φαίνεται πως δεν τα κατάφερε να παγιδευτεί και να ανασυρθεί ζωντανό, όπως όλοι ήλπιζαν.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης που είχε συσταθεί για την παγίδευση του κροκόδειλου, ο θάνατος του ζώου οφείλεται σε φυσικά αίτια λόγω των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

“Στις 29-3-2014 εντοπίστηκε νεκρός ο κροκόδειλος του Φράγματος των Ποταμών, κοντά στις όχθες της λίμνης. Κλιμάκιο της Ο.Α.Ε. με την συμμετοχή κτηνιάτρου,επισκέφτηκε την περιοχή σήμερα 30-3-2014, όπου διαπιστώθηκαν:

Στην περιοχή υπήρχε έντονη δυσοσμία πτώματος.
Το ζώο βρισκόταν σε τυμπανιαία κατάσταση εντός του νερού της λίμνης.
Μερική αποκόλληση των φολίδων.
Υποχώρηση των οφθαλμικών βολβών και εμφάνιση κόγχων
Συνολικό μήκος 1,70 μ και μήκος σώματος 0.85 μ

Ο θάνατος του ζώου οφείλεται σε φυσικά αίτια, λόγω των παρατεταμένων χαμηλών θερμοκρασιών του φετινού χειμώνα. Το ζώο απομακρύνθηκε από την περιοχή, θα ταφεί υγειονομικά, ενώ το μουσείο Φυσικής Ιστορίας ζήτησε να πάρει τα οστά του για ερευνητικούς σκοπούς”.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=GEjkium-7UQ[/youtube]