ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Νεκρός ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στον Ψηλορείτη!

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση που στήθηκε στον Ψηλορείτη για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων ανδρών.

Οένας εκ των δύο εντοπίστηκε νεκρός, ενώ τραυματίας είναι ο δεύτερος άνδρας που ήταν μαζί του. Αρχικά βρέθηκε ο τραυματίας, ο οποίος ήταν και αυτός που είχε καλέσει σε βοήθεια την πυροσβεστική.

Οι δύο αγνοούμενοι αποτελούσαν μέρος μια παρέας 6 ατόμων, που έκανε εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη, αλλά κατά την επιστροφή τους χώρισαν τους δρόμους τους και οι δύο από τους πέντε χάθηκαν. Οι δύο 20χρονοι βρέθηκαν σε δύσβατο σημείο και όπως φαίνεται γλίστρησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας και ο άλλος να έχει χάσει την ζωή του.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου, άνδρες του ΕΚΑΒ, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ορειβατικού Συλλόγου Ρεθύμνου, αλλά και κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Η σχετική ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνης:

Την 6-1-2020 και περί ώρα 17:55 ειδοποιηθήκαμε για διάσωση 20χρονου τραυματία στην περιοχή του Λάκκου του Μυγερού (στράτα του Ψηλορείτη) στην ευρύτερη περιοχή των Λιβαδίων Μυλοποτάμου στην βόρεια πλευρά του Ψηλορείτη και ταυτόχρονα για την εξαφάνιση δεύτερου νεαρού ατόμου στην ίδια περιοχή.

Άμεσα κινητοποιηθήκαμε με 5 οχήματα και 10 άνδρες της Υπηρεσίας μας και με την συνδρομή 2 ομάδων (11 άτομα) από την ΕΜΑΚ Ηρακλείου, την ΕΛ.ΑΣ , το ΕΚΑΒ , τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου καταφέραμε μετά από πολύωρη προσπάθεια να διασώσουμε από δύσβατη περιοχή σε μεγάλο υψόμετρο κοντά στο μονοπάτι της Στράτας του Ψηλορείτη και να μεταφέρουμε ασφαλώς τον πολυτραυματία νεαρό κάτοικο Ηρακλείου.

Δυστυχώς σε κοντινή απόσταση βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος 21χρονος κάτοικος Ηρακλείου, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Το συμβάν έληξε περί την 05:30 της 7-1-21.

Τον συντονισμό της όλης επιχείρησης είχαν ο Διοικητής της 3ης ΕΜΑΚ και εν συνεχεία ο Αν. Διοικητής της Π.Υ. Ρεθύμνου.

 Την προανάκριση για τα αίτια του συμβάντος διενεργεί η ΕΛ.ΑΣ.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Ορειβατικό Σύλλογο Ρεθύμνου και ιδιαιτέρως τον παλαιό Πρόεδρο του συλλόγου κ. Βασιλάκη Γεώργιο για τις άμεσες, ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες ώστε να εντοπιστεί το σημείο της πτώσης των δύο ατόμων.

Επίσης θα θέλαμε να συμβουλέψουμε τους πολίτες ώστε να μην μετακινούνται ασκόπως εν μέσω πανδημίας και όταν αποφασίσουν να πραγματοποιήσουν ορειβατικές διαδρομές αυτές να γίνονται με τον απαραίτητο ορειβατικό εξοπλισμό και με συνοδεία έμπειρου ή πιστοποιημένου ορειβάτη.