ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Νεκροί βρέθηκαν οι Ρεθυμνιώτες που αγνοούνταν ανοιχτά των Σφακίων

Νεκροί δυστυχώς βρέθηκαν οι δυο Ρεθυμνιώτες που αγνοούνταν από εχθές στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά των Σφακίων.

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η βόλτα με κανό για τους δύο Ρεθυμνιώτες που αγνοούνταν από την Κυριακή καθώς παρασύρθηκαν από τους δυνατούς ανέμους στα ανοιχτά της Χώρας Σφακίων. Αρχικά βρέθηκε η σορός του 50χρονου Κώστα Μανετάκη (ιδιοκτήτη καταστήματος με είδη αλιείας), μεταξύ της νήσου Γαύδου και του Πλακιά από ιδιώτες που συμμετείχαν στις έρευνες και στη συνέχεια βρέθηκε και ο 44χρονος Τάσος Θεοδοσίου (εργαζόταν στη ΣΥΦΑΡ) στην ίδια περιοχή.

Θυμίζουμε ότι οι δύο άντρες συνάντησαν έντονα καιρικά φαινόμενα και παρασύρθηκαν από τον αέρα, ενώ βρίσκονταν με το κανό τους στη θάλασσα. Τα ίχνη τους χάθηκαν το μεσημέρι έξω από τα Σφακιά όταν άλλαξε ο καιρός.

Οι σοροί των άτυχων ανδρών αναμένεται να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου φως στα ακριβή αίτια του θανάτου τους, θα ρίξει η νεκροψία – νεκροτομή.

Στις έρευνες που γίνονται υπό τον συντονισμό του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας και διάσωσης του λιμενικού σώματος συμμετείχαν ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ, το πλοίο της ΑΝΕΔΚΥΚ, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Γαύδο με προορισμό την Αγία Ρουμέλη, ιδιωτικά σκάφη, καθώς και ένα όχημα Λ.Σ.-EΛ.AKT από τη στεριά, ενώ απογειώθηκαν drone και ελικόπτερα για να συνδράμουν στις έρευνες.