ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέο πρόγραμμα με προοπτικές και σύγχρονες τεχνικές από το Σύλλογο Γονέων Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου

Νέο πρόγραμμα με νέες προοπτικές και σύγχρονες τεχνικές!

Ο Σύλλογος Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου προχωράει στη δημιουργία ενός πολυδύναμου εργαστηρίου για σχεδίαση και εκτύπωση 3D κατασκευών!!!

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση ατόμων αρχικά στην σχεδίαση και την εκτύπωση 3D αντικειμένων, που αργότερα με την σειρά τους θα εκπαιδεύσουν άτομα με αναπηρία. Απώτερος στόχος η επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση αλλά και η εργασιακή ένταξη ΑμεΑ, που αποτελεί κύριο πρόβλημα στην κοινωνία μας.

Ωφελούμενοι θα είναι με κάθε τρόπο, έφηβοι και ενήλικες με αυτισμό , νοητικές και κινητικές αναπηρίες. Τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν είναι η ενημέρωση σε θέματα ανακύκλωσης και βιώσιμης ανάπτυξης .

Συνεργαζόμενοι φορείς θα είναι η ΚΟΙΝΣΕΠ Κυψέλη, ο Δήμος Ρεθύμνης, οι διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης καθώς και η Περιφέρεια Κρήτης. Οι παραπάνω φορείς θα συνδράμουν στην υποστήριξη τεχνογνωσίας και στην παροχή εξοπλισμού για την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών (μπουκάλια και καπάκια κυρίως από σχολεία της πόλης μας).

Η ανακύκλωση του πλαστικού και η επαναχρησιμοποίηση της πρώτης ύλης για την κατασκευή αντικειμένων, θα αποτελέσει την βάση για την δημιουργία ενός προστατευόμενου τμήματος απασχόλησης και θα δώσει τη δυνατότητα εργασίας στους ωφελούμενους ΑμεΑ.

Τα προσδοκώμενα αποτελέσματα είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας ΑμεΑ, η ανάπτυξη της πράσινης επιχειρηματικότητας (μέσω της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης “Κυψέλη”), η διαχείριση της αξίας της κυκλικής οικονομίας, η ενημέρωση της κοινωνίας για θέματα ανακύκλωσης και προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επίδειξη της νέας αυτής τεχνικής σε μαθητές σχολείων του Ρεθύμνου.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και από ιδίους πόρους του συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ρεθύμνου.

Στην υπάρχουσα φάση υλοποίησης έγινε καταγραφή των αναγκών του εργαστηρίου για τον εξοπλισμό μηχανημάτων. Στην καταγραφή βοήθησαν ειδικοί σε θέματα 3D printing από την οργάνωση E-Nable Greece , ενώ στέλεχος του φορέα μας επισκέφθηκε την πλέον αξιόπιστη εταιρεία σε αυτό το αντικείμενο 3DHUB.gr Ελλάς , με την οποία και έγινε η αγορά των μηχανημάτων και πρώτων υλών.

Θα ακολουθήσει η φάση της εκπαίδευσης εκπαιδευτών και της διάχυσης σε σχολεία, ενώ μετέπειτα θα ακολουθήσει η παραγωγική διαδικασία .

Σε όλα μας τα βήματα η κοινωνία του Ρεθύμνου είναι αρωγός, αν θέλετε να συνεισφέρετε με όποιο τρόπο στο νέο μας εγχείρημα, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας!!!

Website: www.autismreth.gr
eMail: aytismos@gmail.com
Τηλέφωνο: 6948590359