Νέο τεστ για τον κορωνοϊό από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας!

Ένα νέο τεστ για τη διάγνωση του κορωνοϊού έχει έτοιμο το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην τηλεόραση CRETA ο πρόεδρος του ιδρύματος Νεκτάριος Ταβερναράκης.

Όπως τόνισε ο ίδιος το ΙΤΕ έχει ήδη έτοιμο ένα νέο τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο εντοπίζει τον ίδιο τον ιό στο δείγμα και πλέον αναμένεται η πιστοποίησή του από το Ινστιτούτο Παστέρ. Στην συνέχεια και εφόσον το τεστ πάρει την έγκριση θα πρέπει να γίνει η σχετική εκπαίδευση του προσωπικού.

«Όσον αφορά στις υποδομές το ΙΤΕ είναι έτοιμο προκειμένου να συμβάλλει στην ανάλυση των δειγμάτων και του ιού, ωστόσο δεν έχει την κατάλληλη πιστοποίηση εργασιών από το κράτος και ειδική εκπαίδευση του προσωπικού. Είμαστε στη διάθεση της πολιτείας αν χρειαστεί να συνεισφέρουμε σε αυτή την προσπάθεια», ανέφερε.

Παράλληλα αναφερόμενος στο θάνατο του 42χρονου Γερμανού καθηγητή που άφησε την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από κορωνοϊό, ο κ. Ταβερναράκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχος για το γεγονός ότι ο 43χρονος σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, δεν είχε υποκείμενο νόσημα.

Πηγή: creta24.gr