ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Νέος εξοπλισμός για την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγίου Βασιλείου!

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου συνεχίζει να οργανώνει και να ενισχύει με κάθε μέσο τον τμήμα πολιτικής προστασίας και τους εθελοντές της περιοχής για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Το τελευταίο διάστημα παραδόθηκαν έξι νέα αυτοκινούμενα πυροσβεστικά συγκροτήματα στην Κοινότητα Μελάμπων, ένα στην Κοινότητα Λευκογείων, ένα στην Κοινότητα Ροδακίνου και ένα ακόμα στην Κοινότητα Αγίας Γαλήνης.

«Στόχος μας είναι να βρισκόμαστε σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού σε συνεργασία πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία» δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Καπετανάκης  και συνέχισε:

«Έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε νέα μέλη στην ομάδα πολιτικής προστασίας με διάθεση προσφοράς και να δημιουργήσουμε μια πρότυπη και πολυπληθή εθελοντική ομάδα με σαράντα ένα (41) αυτοκινούμενα πυροσβεστικά συγκροτήματα κατανεμημένα σε όλο το Δήμο.»

Μετά το Ροδάκινο και τα Λευκόγεια, οι τελευταίες παραδόσεις έγιναν στις Μέλαμπες όπου παρελήφθησαν τα 6 συγκροτήματα από τους εθελοντές της Κοινότητας παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και συγχωριανού,  Αντώνη Τσουρδαλάκη, του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλη Καπετανάκη, του Προέδρου της Κοινότητας Μελάμπων Κωστή Βασιλάκη και εθελοντών από άλλους οικισμούς.

Επίσης το συγκρότημα της Αγίας Γαλήνης παρελήφθη στον Πλακιά από τους εθελοντές παρουσία του κ. Καπετανάκη, του Προέδρου της Αγίας Γαλήνης Μανώλη Φουντιδάκη και των Σελλίων Γιάννη Ξερουδάκη και κατοίκων της περιοχής οι οποίοι συμμετείχαν στην λιτή τελετή.

Με αφορμή την παραλαβή του νέου εξοπλισμού ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ το τμήμα πολιτικής προστασίας για το σημαντικό  εθελοντικό έργο που επιτελούν. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους συνδημότες μας οι οποίοι σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό με αυταπάρνηση απέναντι σε ακραία φαινόμενα, ώστε να προστατέψουν τους συνανθρώπους τους, τις περιουσίες τους και βέβαια το φυσικό περιβάλλον.

Αξίζει όμως τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες μας ο Υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Καπετανάκης ο οποίος καλείται να φέρει σε πέρας κάθε χρόνο ένα πολύ δύσκολο έργο το οποίο απαιτεί επίμονη και επίπονη προετοιμασία και βέβαια εγρήγορση.

Επίσης σήμερα έστειλα νέα επιστολή στο Υπουργείο  Κλιματικής Κρίσης &Πολιτικής Προστασίας και στον νέο Υπουργό κ.Βασίλη Κικίλια στην οποία αναφέρω το διαχρονικό αίτημα του Δήμου μας για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε σταθμό Δ΄ τάξης και το οποίο περιμένουμε να γίνει πράξη.»