ΑΠΟΨΕΙΣ

ΝΙΚΗ: Από την τραγωδία των Τεμπών στις πυρκαγιές του καλοκαιρού που έρχεται…

Για την πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη επικρίνονται δικαίως οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών, για πολλούς λόγους: για τη διάσπαση και αποδυνάμωση του ΟΣΕ, για την εγκληματική αμέλεια στη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας, για τον τρόπο διορισμού των σταθμαρχών… Έγιναν δηλώσεις, αλλά και διαδηλώσεις, αρχίζοντας αυθημερόν μάλιστα, οι οποίες συνεχίζονται, εκφράζοντας τη δίκαιη αγανάκτηση ολόκληρου του ελληνικού λαού.

Είναι σοκαριστικό πόσες ευθύνες συσσωρεύονται στην πολιτική ηγεσία του τόπου μας, όλων των «κομμάτων εξουσίας», πόσο εύκολο θα ήταν να έχει αποφευχθεί η τραγωδία, αν απλώς οι υπεύθυνοι σε κάθε θέση είχαν πράξει το καθήκον τους, και πόσο βέβαιο είναι ότι θα επιχειρηθεί συγκάλυψη των ευθυνών και απαλλαγή των υπευθύνων ή εύρεση ενός «εξιλαστήριου θύματος», που θα φορτωθεί τα πάντα, για να γλιτώσουν οι υπόλοιποι.

Εδώ λοιπόν αισθανόμαστε χρέος μας να επισημάνουμε ότι το κομματικό κατεστημένο της διαπλοκής και της διαφθοράς, που λυμαίνεται την πατρίδα μας εδώ και δεκαετίες, μόνο τραγωδίες έχει – και ΘΑ έχει – ως συνέπειες. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που συστρατευθήκαμε και συσπειρωθήκαμε στη ΝΙΚΗ. Ο θρήνος και η αγανάκτηση είναι καιρός να μετουσιωθούν σε πράξη. Και η πράξη αυτή είναι ένας αγώνας που γίνεται για τον δύσκολο στόχο, αλλά και τον μόνο που αξίζει: για να αλλάξει πραγματικά η κατάσταση στην πατρίδα μας. Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για δισταγμούς. Διεκδικούμε τα αυτονόητα: ελευθερία, δικαιοσύνη, αξιοκρατία, αξιοπρέπεια. Υποσχόμαστε επίσης τα αυτονόητα (αλλά τόσο δυσεύρετα στους επαγγελματίες της πολιτικής): εντιμότητα, υπευθυνότητα, σύνεση, ειλικρίνεια, αγάπη για την πατρίδα, σεβασμό στον άνθρωπο.

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ρωτήσουμε κάθε αρμόδια – υποτίθεται – υπηρεσία τι ακριβώς σχεδιάζει η κυβέρνηση για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, που είναι βέβαιο ότι θα ξεσπάσουν στις διάφορες περιοχές της χώρας μας το καλοκαίρι που έρχεται.

Στην ιστοσελίδα www.aftodioikisi.gr διαβάζουμε: «Ο στρατηγικός σχεδιασμός, που ξεκινάει φέτος νωρίτερα από ποτέ, δίνει έμφαση στην πρόληψη και επιχειρησιακή ετοιμότητα, με βάση την εμπειρία και τα διδάγματα της περυσινής περιόδου, ώστε τα μέτρα και οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν να βελτιωθούν περαιτέρω» (η έμφαση δική μας).

Αν και η τελευταία φράση μας προκαλεί κάποιο φόβο, περιμένουμε με αγωνία το αποτέλεσμα, ευχόμενοι ειλικρινά για μια ευχάριστη έκπληξη! Και αναρωτιόμαστε ωστόσο, σε περίπτωση που όντως υπάρχει σχέδιο (διαφορετικό από την εντολή «εκκενώστε τη χώρα»!), αν έχει γίνει πρόβλεψη για να λειτουργήσει και με διαφορετική κυβέρνηση στην πατρίδα μας…

Εννοείται ότι οι παραπάνω υπαινιγμοί δεν απευθύνονται στους ηρωικούς πυροσβέστες και σε όλους εκείνους που δίνουν τη μάχη με τις φωτιές, αλλά στους γραφειοκράτες – και συγκεκριμένα σ’ εκείνους που δεν τους έχουμε δει να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων ούτε μια φορά.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των θυμάτων της πολιτικής διαφθοράς, που διαρκώς αυξάνονται. Ο Θεός ας δώσει – και ο ελληνικός λαός ας θελήσει – να μη θρηνήσουμε άλλα.

Καλή ανάσταση.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ «ΝΙΚΗ»
ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΡΗΤΗΣ