ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΙΜΙΣΑΚΟΓΙΩΡΓΗΣ

Νίκος Τζαγκαράκης – Αγγίγματα

Ν. Τζαγκαράκης "Αγγίγματα"Ο Νίκος Τζαγκαράκης που γεννήθηκε το 1975 στα Χανιά και κατάγεται από τον Βαφέ Αποκορώνου ξεχώριζε από μικρός για το ταλέντο του στην ποίηση αλλά και στην έκθεση. Μεγαλώνοντας ο Νίκος και τελειώνοντας με άριστα το Λύκειο συνέχιζε να αποτυπώνει στο χαρτί τα συναισθήματα του ενώ η μαντινάδα και ο στίχος γίνονται τρόπος ζωής για αυτόν.

Ότι αγγίζει την ψυχή του, δηλαδή συναισθήματα όπως χαρά, πόνος, φιλία, ζωή, χωρισμός, γέννηση, θάνατος και ένα σωρό άλλα γίνονται μαντινάδες που γράφονται πρόχειρα σε χαρτάκια παλαιότερα η στο κινητό μεταγενέστερα και φυλάσσονται ευλαβικά. Παράλληλα γράφει τραγούδια και ρίμες με μεγάλη ευχέρεια που θεωρούνται αριστουργήματα μια και Νίκος δεν είναι απλά ένας στιχουργός αλλά ένας μπροστάρης του στίχου, ένας άνθρωπος που έχει το ξεχωριστό ταλέντο να αναδεικνύει θέματα πρωτότυπα, γεμάτα φαντασία και συναίσθημα και βαθύ νόημα ιδιαίτερο γνώρισμα ενός ποιητή.

Μέσα από την άνθιση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια η μαντινάδα στην Κρήτη με ραδιοφωνικές η τηλεοπτικές εκπομπές αλλά και μέσω του τύπου ο Νίκος γίνεται ιδιαίτερα γνωστός χωρίς ο ίδιος να το επιδιώκει λόγω της σεμνότητας του. Ο φίλος και σύντεκνος του Νίκος Τζιρτζιλάκης (ραδιοφωνικός παραγωγός) είναι αιτία ώστε να πάρει στα σοβαρά την έκδοση ενός βιβλίου που θα περιλαμβάνει μετά από πολύ κόπο και επιλογή τα καλύτερα στιχουργήματα του που θα εκδοθούν σε βιβλίο με τίτλο ‘’Αγγίγματα’’. Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο σκοπός ενός δημιουργού, να αγγίξει δηλαδή την ψυχή όσων θα διαβάσουν όσα άγγιξαν την δική του ψυχή πριν τα γράψει; Το βιβλίο παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία πριν λίγες μέρες στα Χανιά από τον Γιώργο Βιτώρο με παρόντες πολλούς από τους καλύτερους κατά την γνώμη μου στιχουργούς της Κρήτης αλλά και καλλιτέχνες μουσικούς.

Μέσα στις 230 σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου του Νίκου Τζαγκαράκη είμαι σίγουρος ότι θα βρείτε στίχους που θα αγγίξουν την ψυχή σας, θα ταξιδέψετε, θα ψυχαγωγηθείτε και θα συγκινηθείτε. Στο Ρέθυμνο υπάρχει στο δισκοπωλείο Melody Line στην λεωφόρο Κουντουριώτη. Στον φίλο μου τον Νίκο θα πω :

“Καλά ταξίδια εύχομαι φίλε μου στα γραφτά σου και μάθε πως αγγίζουνε πολλούς τ΄ αγγίγματα σου ’’

Γιώργης Σηφάκης (Σιμισακογιώργης)
Ιδρυτικό μέλος Κρητών Στιχουργών ‘’Μιχ. Καυκαλάς’’