ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σωματείο “ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – Φιλοζωία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ποιότητα ζωής”

ΝοιάζομαιΤο σωματείο «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ – Φιλοζωία, Περιβάλλον, Πολιτισμός, Ποιότητα ζωής», αρ.εγκρ.πρωτ.15/2013, συγκροτήθηκε τον Ιούνιο του 2013 από μία σοβαρή, αποφασισμένη, δυναμική ομάδα ανθρώπων, που ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ για την ποιότητα ζωής σε όλα τα επίπεδα και σε όλα τα έμβια όντα.

Επιπλέον, είμαστε πολίτες που αγαπάμε την πόλη μας και στηρίζουμε κάθε πολιτιστική, πολιτισμική, περιβαλλοντική ή ανθρωπιστική κίνηση.

Σκοπός μας είναι να εργαστούμε – και να συνεργαστούμε – για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και συμβίωσης των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων της πόλης μας αλλά και να συμβάλλουμε με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια του Δήμου και όλων των τοπικών φορέων στην ανάδειξη της πόλης μας και στην ευζωία των κατοίκων της.

Με την ίδρυση του σωματείου μας επιδιώκουμε:

* Την ευαισθητοποίηση του Ρεθεμνιώτη απέναντι στα αδέσποτα, όσον αφορά σε θέματα εγκατάλειψης, κακοποίησης, πυροβολισμού, κρεμάσματος, υποσιτισμού καθώς και τη γνωστή εικόνα του «βαρελόσκυλου» που αμαυρώνει την τουριστική εικόνα της πόλης μας και ντροπιάζει ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως τους πολίτες της.

* Την ενημέρωση των ιδιοκτητών τετράποδων με αφίσες και ενημερώσεις για την ευθύνη τους απέναντι στο περιβάλλον και τον συμπολίτη ώστε να μαζεύουν τις ακαθαρσίες των μικρών μας φίλων όπως υποχρεούνται εκ του νόμου.

* Τη συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, τις αστυνομικές αρχές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την πλήρη και ορθή εφαρμογή του Νόμου 4039/2012 περί ευζωίας των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Στη μικρή διάρκεια της ύπαρξης του, το σωματείο μας, έχει αναπτύξει πλούσια δραστηριότητα και έχει καταφέρει να διαχειριστεί επιτυχώς κάποια δύσκολα εγχειρήματα και πιστεύουμε ότι με καλή θέληση και συνεργασία θα πετύχουμε και περισσότερα.

Σαν σωματείο εθελοντών που ξεκινάει από το μηδέν, χρειαζόμαστε τη στήριξη και τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, συλλόγων αλλά και των πολιτών για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για την πόλη, το περιβάλλον και τον πολιτισμό μας.

Τηλέφωνο 6978283741.