ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Ντάλας: Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας!

Ντάλας: Τέσσερις αστυνομικοί νεκροί σε διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας!

Τέσσερις αστυνομικοί είναι νεκροί και επτά τραυματίες από τα πυρά ελεύθερων σκοπευτών στο Ντάλας, σύμφωνα με τις τοπικές αστυνομικές αρχές!

Οι αστυνομικοί δέχτηκαν τους πυροβολισμούς στη διάρκεια διαδήλωσης κατά του δεύτερου περιστατικού άσκησης θανατηφόρας βίας κατά Αφροαμερικανού, μέσα σε 48 ώρες.

Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Ο Ντέιβιντ Μπράουν, αρχηγός της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι δύο ελεύθεροι σκοπευτές πυροβόλησαν έντεκα αστυνομικούς, σκοτώνοντας τρεις από αυτούς. Στη συνέχεια, ανάρτηση της τοπικής αστυνομίας στο Twitter ανέφερε ότι κι ένας τέταρτος αστυνομικός υπέκυψε στα τραύματά του. Τουλάχιστον ένας ακόμη αστυνομικός βρίσκεται στο χειρουργείο.

Τηλεοπτικά πλάνα από την περιοχή, δείχνουν την ανάπτυξη πάνοπλων αστυνομικών που λαμβάνουν θέσεις μάχης πίσω από οχήματα.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι μαζί με την αστυνομική κοινότητα του Ντάλας, καθώς αστυνομικοί σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σήμερα το βράδυ» δήλωσε ο κυβερνήτης Γκρεγκ Άμποτ σε ανακοίνωσή του. Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι πυροβολισμοί δέχτηκαν συνολικά 11 αστυνομικοί εκ των οποίων οι τρεις ήταν νεκροί δύο αστυνομικοί ήταν στο χειρουργείο κι ένας ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση.

Στα χέρια των αρχών ο ύποπτος που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ

Ο ύποπτος που είχε εντοπιστεί σε γκαράζ στο κέντρο του Ντάλας παραδόθηκε στις αρχές σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Προηγήθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών με τις ομάδες των ειδικών δυνάμεων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή, ενώ δίπλα του εντοπίστηκε ύποπτο πακέτο.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον δεύτερο ελεύθερο σκοπευτή.

Το Facebook ενεργοποίησε εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας

Το Facebook ενεργοποιεί την εφαρμογή προσωπικής ασφάλειας «safety check» μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί από δύο ελεύθερους σκοπευτές στο Ντάλας του Τέξας.