ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ντεμπούτο σε Πανελλήνιους Αγώνες για τους Ρεθεμνιώτες ξιφομάχους

Στην Αθήνα για να αγωνιστούν στο 3ο Πανελλήνιο Κύπελλο Φιλίας που διοργάνωσε ο Α.Ο. Ξιφασκίας Αιγάλεω βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου οι Ρεθεμνιώτες ξιφομάχοι.

Το Σάββατο 6 Απριλίου αγωνίστηκαν οι ξιφομάχοι των αναπτυξιακών ηλικιακών κατηγοριών 8-10 ετών και 11-13 ετών οι οποίοι έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Κατά σειρά αγωνίστηκαν και έλαβαν τις παρακάτω θέσεις:

Αγόρια 11-13 ετών
Δρανδάκης Διονύσης 20η θέση
Τζιρτζιλάκης Άρης 47η θέση

Αγόρια 8-10 ετών
Ξενάκης Ιωάννης 27η θέση
Έξαρχος Δημήτρης 29η θέση

Κορίτσια 11-13 ετών
Λίτινα Ζωή 20η θέση
Μαλλιαρού Κων/να 33η θέση
Μαλλιαρού Ιωάννα 34η θέση

Κορίτσια 8-10 ετών
Ματσατσίνη Νίκη 13η θέση
Δρανδάκη Μαρίνα 14η θέση

Την Κυριακή 7 Απριλίου στην κατηγορία 14-17 ετών αγωνίστηκε ο Δρανδάκης Παντελής ο οποίος καταγράφηκε ως ο πρώτος αθλητής με σύνδρομο Down που συμμετείχε σε αγώνες ξιφασκίας.

Η συμμετοχή του Παντελή σκόρπισε ενθουσιασμό, όχι μόνο στην οικογένεια της Ρεθεμνιώτικης ξιφασκίας , αλλά και σε όλους τους παρευρισκόμενους στο Ολυμπιακό Στάδιο , αθλητές , προπονητές, γονείς και θεατές. Για την ιστορία ο Παντελής Δρανδάκης έλαβε την 39η θέση και την 1η θέση στην καρδιά όλης της Ελληνικής ξιφασκίας.

Συγχαρητήρια σε όλους για τη συμμετοχή τους και φυσικά τον Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω για την άψογη διοργάνωση και φιλοξενία.

Επόμενος στόχος η διοργάνωση του 1ου Crete Fencing Camp ‘’Κρητικοί Σωματοφύλακες’’ με συμμετοχή μικρών ξιφομάχων από όλη την Κρήτη που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου.