ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Νύχτα βομβαρδισμών στο Χάρκοβο – Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κίεβο

Τρεις εβδομάδες συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στα εδάφη της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής χιλιάδες νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, το Χάρκοβο, δέχτηκε επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας, με δύο άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ δύο κτίρια κατοικιών καταστράφηκαν.

Κρίσιμη η κατάσταση στη Μαριούπολη

Το ουκρανικό επιτελείο θεωρεί κρίσιμη την κατάσταση στη Μαριούπολη, πολιορκούμενο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα. Ο ρωσικός στρατός αποπειράται τον αποκλεισμό της Μαριούπολης στο δυτικό και στο ανατολικό της όριο, πάντως υφίσταται «μεγάλες απώλειες», κατ’ αυτό.

Κατά τις ουκρανικές αρχές, κάπου 20.000 κάτοικοι της πόλης μπόρεσαν να φύγουν χθες. Ωστόσο οχηματοπομπή με εφόδια που προορίζονται για τη Μαριούπολη συνεχίζει να εμποδίζεται, κατήγγειλε ξανά ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

CNN: Καταστράφηκαν 3 ρωσικά ελικόπτερα στη Χερσώνα

Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε τρία ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Χερσώνας την Τρίτη, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες από το Planet Labs, που αναδημοσιεύει το CNN.

Ουκρανία: Η Ρωσία έχασε το 40% των δυνάμεων που εισέβαλαν

Ο ρωσικός στρατός έχει χάσει περίπου το 40% των μονάδων που έστειλε στην Ουκρανία αφότου ξεκίνησε την εισβολή την 24η Φεβρουαρίου, υποστήριξε το ουκρανικό γενικό επιτελείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιτελείου, οι μονάδες αυτές είτε εξολοθρεύτηκαν εντελώς ή έχασαν τις επιχειρησιακές δυνατότητές τους.

Δεν δίνονται συγκεκριμένοι αριθμοί στην ανακοίνωση. Το περιεχόμενό της είναι αδύνατον να επαληθευτεί με ανεξάρτητο τρόπο.