ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο 6ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής στο Ρέθυμνο

6ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής στο ΡέθυμνοΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης σας προσκαλεί στον 6ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Κρητικής Παραδοσιακής Μαγειρικής,ο οποίος διοργανώνεται από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνου και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, ενώ υποστηρίζεται από τον Παγκρήτιο Σύλλογο Διευθυντών Ξενοδοχείων και το Σύλλογο Ξενοδόχων Ρεθύμνου, το Εμπορικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου, καθώς και όλων των τοπικών παραγόντων, φορέων Εστίασης και Τουρισμού (Σύλλογος Εστιατόρων Ρεθύμνου, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων), Πολιτιστικών Συλλόγων κ.α. Θα λάβει χώρα στο Σπίτι του Πολιτισμού (Βερνάδου 12, στο Ρέθυμνο) στις 15, 16 και 17 Νοεμβρίου 2013.

Ο Διαγωνισμός αυτός διοργανώνεται κάθε χρόνο,είναι τοπικός, με παγκρήτια εμβέλεια, έχει βάση την Κρητική Μαγειρική και διοργανώνεται κάθε χρόνο σε διαφορετικό νομό. Κάτοικοι κι επισκέπτες της πόλης του Ρεθύμνου θα έχουν φέτος τη δυνατότητα να επισκεφθούν το χώρο του Διαγωνισμού και να γνωρίσουν την Κρητική κουζίνα και τα τοπικά μας προϊόντα

Το τριήμερο 15, 16 και 17 Νοεμβρίου θα περιλαμβάνει διαγωνισμό μαγειρικής της παραδοσιακής κρητικής κουζίνας, με συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων, μαθητών από σχολεία και σχολές μαγειρικής, συμμετοχή επαγγελματιών μαγείρων, ενώ στις παράλληλες εκδηλώσεις του Διαγωνισμού περιλαμβάνονται παρουσιάσεις,ομιλίες και λοιπές εκδηλώσεις.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα-δηλώσεις συμμετοχής: τηλ: 2810 2435872, fax: 2810 240889 και στο info@chefsofcrete.gr.

Το αναλυτικό πρόγραμμα:

6ος    Διαγωνισμός Κρητικής Παραδοσιακής Κουζίνας
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ  ΔΙΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  15/11/2013 Ώρα διεξαγωγής
  Έναρξη Διαγωνισμού 11:30
ΚΛΑΣΗ Α’ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ
Κατηγορία Α-1 Παραδοσιακό πιάτο με βάση το “Ζυμάρι” 12:00-13:00
Κατηγορία Α-2 Παραδοσιακό πιάτο με βάση τα “Αβγά” 13:00-14:00
ΚΛΑΣΗ Β’ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Κατηγορία Β-1 Παραδοσιακό πιάτο με βάση τα ”Σαλιγκάρια” 12:00-13:00
Κατηγορία Β-2 Παραδοσιακό πιάτο με βάση τα “Όσπρια” 13:15-14:15
ΚΛΑΣΗ Γ’ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ
Κατηγορία Γ-1 Παραδοσιακό πιάτο με βάση το “Κρέας ( Αρνί ή Χοιρινό)” 14:30-15:30
Κατηγορία Γ-2 Παραδοσιακό πιάτο με βάση το “Ψάρι” 15:45-16:45
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΕΛΟΣ 1ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 18:00
   ΣΑΒΒΑΤΟ  16/11/2013 Ώρα διεξαγωγής
ΚΛΑΣΗ Δ’ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΑΠΟ (ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΣ-ΚΑΠΗ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ)
Κατηγορία Δ-1 Παραδοσιακό πιάτο με βάση τις “Πίτες” 10:15-11:45
Κατηγορία Δ-2 Παραδοσιακό πιάτο με “Χόρτα εποχής συνδυασμένα με Κρέας ή Ψάρι” 12:00-13:00
ΚΛΑΣΗ Ε’ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ & ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
Κατηγορία Ε-1 Σύγχρονη Κρητική Κουζίνα (πιάτο με αβοκάντο ή κυδώνι) 13:15-14:15
ΚΛΑΣΗ ΣΤ’ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΜΑΓΕΙΡΕΣ
Κατηγορία ΣΤ-1 Κρητικά μεζεδάκια 14:30-15:40
Κατηγορία ΣΤ-2 Κρητικό πρωινό 15:50-17:05
Κατηγορία ΣΤ-3 Ξεχασμένες Μινωικές Συνταγές 17:15-18:15
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΤΕΛΟΣ 2ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 19:00
3η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 17/11/2013 Ώρα διεξαγωγής
ΚΛΑΣΗ Ζ’ ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ (ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ)
Κατηγορία Ζ-1 Παραδοσιακό πιάτο “ελεύθερο” με 7 υλικά που θα διαλέξετε απο το παντοπωλείο μας 11:15-12:30
ΚΛΑΣΗ Η’ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΩΝ ΜΕ ΤΗ  ΧΡΗΣΗ “ΚΑΣΤΑΝΟΥ”
Κατηγορία Η-1 Μενού 3 πιάτων (Ορεκτικό, Κύριο πιάτο, Επιδόρπιο) 12:45-14:45
Παράλληλα μπορεί να προτείνονται κρασιά για να συνοδεύσουν κάθε πιάτο
ΚΛΑΣΗ Θ’ ΚΡΗΤΙΚΟΣ “ΣΕΦ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2013-2014”
Κατηγορία Θ-1 Παραδοσιακό τραπέζι 3 πιάτων (με άγνωστα υλικά) 15:00-17:00
ΤΕΛΟΣ 3ης ΗΜΕΡΑΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ  18:30