ΑΠΟΨΕΙΣ ΡΩΜΑΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Άγιος Παΐσιος οι Ρώσοι…

Του Αρχιμανδρίτου Ρωμανού Αναστασιάδη

Μέχρι και… συγγενείς -λένε- του Αγίου Παϊσίου κατεβαίνουν υποψήφιοι με ρωσόφιλο κομματίδιο της πουτινικής Ακροδεξιάς που έχει “άκρες” σε φονταμενταλιστικούς εκκλησιαστικούς κύκλους και σε περιθωριακά ρωσοψέκια του Αγίου Όρους…

Εχθροί του ανθρώπου οι οικιακοί αυτού. Ο Άγιος Παΐσιος ήταν Ρωμιός και ένθερμος πιστός και υποστηρικτής του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου. Δεν έτρεφε δε καμία ιδιαίτερη συμπάθεια προς τους Μοσχοβίτες, τους οποίους θεωρούσε εχθρούς της Ρωμιοσύνης και σφετεριστές των παρακαταθηκών του Γένους μας. Μάλιστα, όπως με ενημέρωσαν Αγιορείτες Πατέρες, όταν κάποτε όμιλος προσκυνητών με επικεφαλής Κληρικό της Θεσσαλονίκης ρώτησαν τον Άγιο Παΐσιο αν το θρυλούμενο “ξανθό γένος” που θα… ελευθερώσει την Πόλη είναι οι Ρώσοι, ο Άγιος απερίφραστα και κατηγορηματικά απάντησε: “άπαγε της βλασφημίας”!!!

Το συγκεκριμένο ακροδεξιό ρωσόφιλο κομματίδιο, ο αρχηγός του οποίου είναι απροκάλυπτα ρωσόφιλος και μάλιστα θεωρεί τη στήριξη της Ελλάδος προς την ηρωικώς αγωνιζόμενη Ουκρανία ως… “εγκληματική”, δεν κρύβει καν τα αισθήματά του: τα κυρίαρχα χρώματα του κόμματος αυτού είναι εκείνα της ρωσικής σημαίας, λευκό, μπλε, κόκκινο. Αλήθεια, τι σχέση έχει ο Ελληνισμός και τα Εθνικά μας Χρώματα με εκείνα της ρωσικής (ή και της σερβικής, αν προτιμάτε) σημαίας; Τα ελληνικά χρώματα είναι το γαλάζιο και το λευκό. Οι τσάμπα “πατριώτες” λοιπόν του εν λόγω κόμματος είναι μάλλον… πατριώτες του “ρωσσιστικού κόσμου” και του μοσχοβίτικου φασισμού.

Αλλά, καλά κάνουν και κατεβαίνουν στις εκλογές. Άφησέ τους να μετρηθούν και να ξεφτιλιστούν. Όπως το ΚΚΕ. Όσο ήταν παράνομο υπήρχε η αίσθηση ότι οι μισοί Έλληνες ήταν κομμουνιστές!  Όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε τη σοφία να το νομιμοποιήσει και να μετρηθεί στην κάλπη, ξεφτιλίστηκε. Και κατεγράφη στην νεώτερη πολιτική ιστορία ως ένα απόκομμα του περιθωρίου.

Όσο για τους συγκεκριμένους, αφήστε τους να γίνουν ο… ΑΝΤΑΡΣΥΑ της πουτινικής Ακροδεξιάς…