ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ενθουσίασε ο Άγιος Βασίλης της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου!

Έπειτα από δύο χρόνια που ο Κορονοϊός εμπόδισε τη διεξαγωγή εκδηλώσεων και κράτησε τον Άγιο Βασίλη της Περιηγητικής “κλειδωμένο”, την περασμένη Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου η καθιερωμένη βόλτα με το άρμα του πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Ο Άγιος Βασίλης ανεβασμένος στο υπερυψωμένο, ειδικά διαμορφωμένο άρμα μοίρασε δώρα (προσφορά του συλλόγου) σε περαστικούς, μαγαζιά και κυρίως στους μικρούς και μεγάλους φίλους του που τον ακολουθούσαν σε όλη τη διαδρομή. Παρέα του τα ξωτικά, τα οποία προπορεύονταν και καλούσαν τον κόσμο σε μια ξεχωριστή γιορτή!

Η πομπή ξεκίνησε από τον Άγνωστο Στρατιώτη και ολοκληρώθηκε στο ίδιο σημείο, περνώντας από τους δρόμους: Αρκαδίου, Παλαιολόγου και Εθν. Αντιστάσεως.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και γέμισε χαρά τους διοργανωτές που ανανεώνουν το ραντεβού τους με τον Άγιο Βασίλη για την επόμενη χρονιά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο δρώμενο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1973 με πρωτοβουλία της Περιηγητικής Λέσχης Ρεθύμνου, σε μια χρονική περίοδο που ελάχιστες εκδηλώσεις γινόταν στην πόλη. Από τότε συνεχίστηκε και έως και σήμερα έχει καταχωρηθεί στη μνήμη όλων των παιδιών (σημερινών μεγάλων). Η Περιηγητική φιλοδοξεί να συνεχίσει αυτή τη δράση μοιράζοντας όσο το δυνατόν περισσότερα χαμόγελα στον κόσμο που το χρειάζεται!

Η Περιηγητική Λέσχη Ρεθύμνου ευχαριστεί για την πολύτιμη βοήθεια στην εκδήλωση: τον Θεατρικό Περίπλου και τον Θωμά Καντιφέ, το “Κόκκινο τραινάκι” από την εταιρεία Rethymno Train tour, την Σχολική Κοινότητα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου και την Τροχαία Ρεθύμνου.

Καλή Χρονιά σε όλους!
Το Δ.Σ. της Περιηγητικής Λέσχης