ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

O Άλεκ Μπάλντουιν τραυμάτισε θανάσιμα μέλος του συνεργείου της ταινίας που γύριζε!

Σοκ έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η είδηση πως ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε με «όπλο γυρισμάτων» και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, φιλμογράφο Χαλίνα Χάτσινς, τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων της νέας ταινίας Rust.

Το περιστατικό συνέβη στα γυρίσματα της ταιναίας Rust, μιας ανεξάρτητης ταινίας που γυριζόταν στο Bonanza Creek Ranch, μια δημοφιλή τοποθεσία παραγωγής νότια της Σάντα Φε. Σύμφωνα με το Deadline στα γυρίσματα κλήθηκαν αμέσως αστυνομικοί της ομάδας δίωξης εγκλήματος, απέκλεισαν την περιοχή και ξεκίνησε η έρευνα. Όπως είπαν, ο Μπάλντουιν ενημέρωσε ότι δεν γνώριζε τον τύπο των πυρομαχικών που είχε το όπλο. Συνήθως στις κινηματογραφικές παραγωγές, υπάρχει ειδικός επί των όπλων που είναι υπεύθυνος για ό,τι χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί και για την ασφάλεια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της παραγωγής, που επικαλείται το «Hollywood Reporter», αντί για άσφαιρα στο πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο πρωταγωνιστής είχαν τοποθετηθεί αληθινές σφαίρες. Στο πλαίσιο διενέργειας της έρευνας κλήθηκαν να καταθέσουν αυτόπτες μάρτυρες. Ως αυτό το στάδιο, δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το Variety, η 42χρονη Χάτσινς μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Νέου Μεξικού στο Albuquerque, ήταν όμως ήδη αργά. Ο 48χρονος Σόουζα μεταφέρθηκε στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Christus St. Vincent στη Σάντα Φε, όπου υποβάλλεται σε θεραπεία για τα τραύματά του, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας.