ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ»: Από την Πέμπτη στο Cineland Παντελής

Η πολυαναμενόμενη ταινία της Γιελένα Ποπόβιτς ξεκινάει να προβάλλεται από την Πέμπτη 26 Αυγούστου στον κινηματογράφο «CINELAND ΠΑΝΤΕΛΗΣ», σε δύο προβολές, 19.40 και 22.00.

Η ταινία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου και το Ινστιτούτο Άγιος Μάξιμος Ο Γραικός, εξιστορεί τον ταραχώδη βίο του Αγίου Νεκταρίου.

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική, γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Όμως, ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Γιελένα Ποπόβιτς, την μουσική ο φημισμένος Πολωνός συνθέτης Ζμπίγκνιεφ Πράισνερ, γνωστός από τις ταινίες του Κριστόφ Κισλόφσκι, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Ηρακλειώτισσα Εύα Νάθενα («Νύφες», «Πρώτη φορά νονός», «Uranya», «Νοτιάς», «Τέλειοι Ξένοι»).

Στο ρόλο του Αγίου Νεκταρίου ο Άρης Σερβετάλης, ο οποίος πλαισιώνεται από τους Αλεξάντερ Πετρόφ, ΜίκιΡουρκ, Χρήστο Λούλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτα Τσακίρογλου, Γιάννη Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμο Καλετσάνο, Γιάννη Αναστασάκη, Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρο Μυλωνά, Μιχάλη Μητρούση, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλη Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα Άννα Γουγούλη, Μάνο Γαβρά, Σαράντο Γεωγλερή και Παναγιώτη Μαρίνο.

Για περισσότερες πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων, επισκεφθείτε τη σελίδα www.cinelandpantelis.gr.