ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ρεθύμνου Λίβας παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ “What Politica”

Ο Αθλητικός Σύλλογος Λίβας Ρεθύμνου την Πέμπτη 23 Μαρτίου ώρα 20:30 στο Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνου (Γερακάρη 24, πίσω από τους Τέσσερις Μάρτυρες), παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ του Τάσου Αλευρά “WHAT POLTICA μια απολιτίκ ποδοσφαιρική ιστορία”.

Το ντοκιμαντέρ εξετάζει το ιδιότυπο πρόταγμα “NO POLITICA” όπως εκφράστηκε από τους οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού, μιας ομάδας με ισχυρούς δεσμούς με τη λαϊκή κοινωνία του Πειραιά και μεγάλη επιρροή τόσο στο πολιτισμικό όσο και στο πολιτικό κομμάτι της πόλης.

Μπορεί μια κατά τα φαινόμενα αθώα προσπάθεια οπαδών να μείνουν εκτός γηπέδου τα κόμματα και η πολιτικά να έχει εφαρμογή σε χώρους μαζικής έκφρασης και σε περίοδο έντονης πολιτικής όξυνσης; Τι θέση παίρνει μια “NO POLITICA” κερκίδα μπροστά σε φαινόμενα ρατσισμού και πώς ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των ιδιοκτητών της ίδιας ομάδας για μια δημοτική αρχή βασισμένη στην απήχηση και στα μέλη του σωματείου;

Θα ακολουθήσει συζήτηση μετά το τέλος. Στην παρουσίαση του ντοκιμαντέρ θα παρευρίσκεται και ο δημιουργός του, Τάσος Αλευράς.