ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ ΝΙΚΗ ΛΥΜΠΕΡΗ

Ο Barnaby Jack, ο χάκερ των ΑΤΜ, πέθανε από υπερβολική δόση

Ο θάνατος του Barnaby Jack, ενός «σταρ» στις τάξεις των hackers, μετά το τρικ που είχε κάνει σε συνέδριο ασφαλείας, όπου είχε «χακάρει» ένα ATM και αυτό «πέταγε» λεφτά, οφείλεται σε υπερβολική δόση, λένε οι αρχές.

Σχεδόν 6 μήνες μετά τον απροσδόκητο θάνατο του Barnaby Jack, του χάκερ των ΑΤΜ, οι αρχές ανακοίνωσαν τα αποτελέσματα της αυτοψίας: ο Barnaby Jack πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών, λένε. Πιο συγκεκριμένα, υπερβολική δόση ενός κοκτέιλ ναρκωτικών που περιελάμβανε ηρωίνη, κοκαΐνη, Zanax και Benadryl.

 0 Ο Barnaby Jack, ο χάκερ των ΑΤΜ, πέθανε από υπερβολική δόση

Όπως αναφέρει το The Verge, η αναφορά από την αυτοψία που διενήργησαν ιατροδικαστές, λέει πως η λήψη υπερβολικής δόσης από τον Barnaby Jack, μόλις 6 μέρες πριν την πολυαναμενόμενη παρουσίασή του τον προηγούμενο Ιούλιο στο συνέδριο Black Hat, ήταν ένα ατύχημα.

Οι πολλοί μήνες που πέρασαν μέχρι την έκδοση της αναφοράς, αλλά και τα επιτεύγματα του Barnaby Jack στο χάκινγκ, που είχε κατορθώσει να παραβιάσει και να ελέγξει εξ αποστάσεως, όχι μόνο ΑΤΜ, αλλά και βηματοδότες ή αντλίες ινσουλίνης, έχει κάνει πολλούς να μην πιστεύουν πως είναι άλλος ένας ιδιοφυής χάκερ που έπεσε θύμα της κατάθλιψης, αλλά θύμα μίας συνωμοσίας.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας, τον Νέο Ζηλανδό χάκερ βρήκε νεκρό στο διαμέρισμά του η φίλη του, ανάμεσα σε μπουκάλια μπύρας, σαμπάνιας, ηλεκτρονικά τσιγάρα και χάπια. Η ίδια είχε μιλήσει μαζί του τις προηγούμενες ώρες και μάλιστα, είχαν κανονίσει και δείπνο.

Η «ώρα» της παρουσίασής του στο συνέδριο Black Hat που είχε προγραμματιστεί, δεν καλύφθηκε από κανένα άλλο ομιλητή, ενώ εκδήλωση μνήμης προς τιμήν του είχε πραγματοποιηθεί και στο συνέδριο Def Con.

Δείτε το βίντεο από με τα «τρελά» ATM που έκανε τον Barnaby Jack διάσημο σε όλο τον κόσμο και ίνδαλμα για όλους εκείνους που θέλουν να βλέπουν τα πράγματα «αλλιώς».

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fS3Z8Xv-vUc[/youtube]

Νίκη Λυμπέρη