ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Χαρδαλιάς διέγραψε τον Σφακιανάκη μετά τις απίστευτες δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία στους Αγ. Αναργύρους

Ο Νίκος Χαρδαλιάς διέγραψε τον Μανώλη Σφακιανάκη από την παράταξη “Αττική Μπροστά”, μετά τη χυδαία τοποθέτηση του πρώτου μετά τις δηλώσεις του για τη γυναικοκτονία στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Μέσω ανάρτησης, ο Νίκος Χαρδαλιάς σχολίασε για τις δηλώσεις του κ. Σφακιανάκη ότι “δεν συνάδουν, σε καμία περίπτωση, με την ηθική, τις αρχές και τις αξίες” του ιδίου.

Ενώ καταλήγοντας, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση της παράταξης, πάντα στο πλευρό των θυμάτων έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας.

Η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά:

«Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πως και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας.

Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης «Αττική Μπροστά» και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα! Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους.

Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Ελένη, άλλη Κυριακή, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά…
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα».

Η παραπάνω εξέλιξη ήρθε ως συνέπεια των απαράδεκτων δηλώσεων του Μανώλη Σφακιανάκη κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του εμφάνισης, στην οποία κλήθηκε να σχολιάσει το φρικτό αυτό έγκλημα.

Ουσιαστικά, ο κ. Σφακιανάκης έκρινε λογικό ότι πρόκειται για ένα αναπόφευκτο έγκλημα, αφού τον δράστη ώθησε… η κοινωνική δικτύωση.

“Το έγκλημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, το ώθησε η κοινωνική δικτύωση. Η κοπέλα ήταν χαρούμενη, ευτυχισμένη, το ΄έβγαζε προς τα έξω, αυτός ήταν τρελός, ήταν stalker… Εάν αυτά που λένε τα έχει γράψει, δυστυχώς έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε. Τη γαλήνη. Η γαλήνη όμως αυτή, κάποιους ενοχλούσε. Όλα ήταν μηνύματα προς αυτόν. Ο τρόπος της δολοφονίας δείχνει πως και 100 άτομα να υπήρχαν στο αστυνομικό τμήμα, αυτός θα την εκτελούσε. Τέλος. Το έγκλημα ήταν για μένα αναπόφευκτο”, δήλωσε μεταξύ άλλων στη χυδαία τοποθέτησή του ο κ. Σφακιανάκης.