ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Δήμος Ρεθύμνης ως «έξυπνη πόλη» στο forum του Οικονομικού Ταχυδρόμου

Στην Αθήνα μετέβη το πρωί της Τρίτης 28 Ιουνίου 2022, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του δεύτερου forum του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» που πραγματοποιείται στις 28 και 29 Ιουνίου 2022 στο Παλαιό Χρηματιστήριο στην Αθήνα.

Στο επίκεντρο του Συνεδρίου βρέθηκαν μεταξύ άλλων οι ευφυείς, βιώσιμες πόλεις και ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ηλεκτροκίνηση η κοινή χρήση ποδηλάτων και ΙΧ, η ενεργειακή κατανάλωση, η εξασφάλιση ελεύθερων χώρων οι διαδικτυακές πληρωμές, η κυβερνοασφάλεια, η συμμετοχή στα κοινά κ.α

Στην διάρκεια του Συνεδρίου δόθηκε λόγος σε Δήμους που υλοποιούν καινοτόμα πρότζεκτς και προάγουν τη βιωσιμότητα των πόλεων τους, διευκολύνοντας τη ζωή των πολιτών.

Ο κ. Μαρινάκης αποδέχθηκε την πρόσκληση των διοργανωτών και θα είναι ομιλητής με θέμα συζήτησης «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός των πόλεων στην Περιφέρεια»: Οι πόλεις της ελληνικής περιφέρειας καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες να προλάβουν το τρένο του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και να γίνουν έξυπνες και βιώσιμες.

Αξίζει να σημειωθεί πως απ’ όλη τη χώρα, προσκλήθηκαν τρεις Δήμοι στο Forum: Ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Δήμος Χανίων και ο Δήμος Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα παραμείνει στην Αθήνα αφού το μεσημέρι της Τετάρτης 29 Ιουνίου, με την ιδιότητα του ως Πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ έχει προγραμματισμένη συνάντηση και συνεργασία με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη και τον Υφυπουργό Ειδικών Ψηφιακών Έργων και Κτηματολογίου κ. Θεόδωρο Λιβάνιο , στην οποία θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία της ΕΔΕΥΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνεργασία συμφωνήθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης της ηγεσίας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο Ρέθυμνο, αμέσως μετά την εισήγηση του Δημάρχου Ρεθύμνης σχετικά με τον ψηφιακό μετασχηματισμό του Δήμου Ρεθύμνης και την ένταξη του στις «έξυπνες πόλεις», στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Ο κ. Μαρινάκης θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το βράδυ της Τετάρτης 29/6 και κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Θεμάτων και Προγραμματισμού κ. Άγγελος Μαλάς.