ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο εορτασμός του Αγίου Γεωργίου στους Κούμους Ρεθύμνου

Με λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών από όλη την Κρήτη, γιορτάστηκε για άλλη μία χρονιά η γιορτή του Αγίου Γεωργίου στους Κούμους Ρεθύμνου.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε η Θεία Λειτουργία και ακολούθησε η λιτανεία της εικόνας του Αγίου Γεωργίου στους δρόμους του χωριού, με τη συμμετοχή Γεωργαλίδικων αλόγων και τη συνοδεία νέων με παραδοσιακές φορεσιές.

Μετά το τέλος της λιτανείας έγινε ο αγιασμός των γαλακτοκομικών προϊόντων και ακολούθως η Ομάδα Ριζίτικου των Κούμων απάγγειλε το τραγούδι του Άη Γιώργη.

Αμέσως μετά διανεμήθηκαν στους εκκλησιαζόμενους τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα οποία να πούμε ότι είναι μια προσφορά όλων των κτηνοτρόφων του χωριού στη Χάρη του Αγίου Γεωργίου. Σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο, όλοι οι κτηνοτρόφοι του χωριού προσφέρουν την ημερήσια παραγωγή γάλακτος, η οποία αφού τυροκομηθεί στο τυροκομείο του χωριού, προσφέρεται με την μορφή τυριού (γραβιέρας) και μυζήθρας στους εκκλησιαζόμενους.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε το παραδοσιακό κέρασμα στους παρευρισκόμενους με άφθονο κρασί βραστό κρέας και ποικιλία μεζέδων, που και αυτά είναι μια προσφορά των κτηνοτρόφων του χωριού.

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους, ο υφυπουργός προστασίας του πολίτη κ. Μανόλης Όθωνας, ο δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γιώργος Μαρινάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κωστής Μαθιουδάκης και κ. Πέπη Μπιρλιράκη, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κρήτης Υποστράτηγος Εμμανουήλ Παραβολιδάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ρεθύμνου Ταξίαρχος Εμμανουήλ Παραδουλάκης, ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Ευάγγελος Παρασύρης και πολλοί άλλοι τοπικοί φορείς.