ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου για την κατάσταση του Γενικού Νοσοκομείου

Η παραίτηση της διευθύντριας της Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν.Ρ. λοιμωξιολόγου κ.Ιωαννίδου και οι ακόλουθες ανακοινώσεις της ένωσης ιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου έρχονται να επισφραγίσουν την τραγικότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η δευτεροβάθμια υγειονομική περίθαλψη του τόπου μας.

Μετά από 10 χρόνια μνημονιακών πολιτικών που πλήγωσαν το σύστημα υγείας, ακολούθησαν τα χρόνια της πανδημίας, που αντί να αποτελέσουν έναυσμα και ευκαιρία για ενδυνάμωση του χώρου της υγείας, μας βρίσκουν με μια β’βαθμια περίθαλψη υπό κατάρρευση και μια α’βαθμια ουσιαστικά ανύπαρκτη.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ρεθύμνου Ν.Π.Δ.Δ, θεσμικός συνομιλητής και θεματοφύλακας της φαρμακευτικής περίθαλψης έχει συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τα τελευταία χρόνια, όποτε ήταν ανάγκη: Με δωρεές φαρμακευτικού υλικού και στο νοσοκομείο και σε άλλους φορείς και πολίτες, με επιστημονικές ημερίδες ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας, με συμμετοχή σε κοινωνικές δράσεις και σύμπραξη με επιστημονικούς φορείς και  εργατικά σωματεία σε κινητοποιήσεις διεκδικήσεων.

Με την θεσμική μας ιδιότητα ως φορέας, με την επαγγελματική μας ιδιότητα ως υγειονομικοί μέλη της α’βαθμιας περίθαλψης, αλλά και ως πολίτες , οι φαρμακοποιοί του Ρεθύμνου καταθέτουμε το παρών υπόμνημα με το οποίο:

• Στηρίζουμε τις δράσεις της Ένωσης Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ρεθύμνου και  ζητάμε ικανοποίηση των αιτημάτων για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, επάρκεια ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

• Ζητάμε την συνολική στήριξη του υγειονομικού χώρου, συμπεριλαμβανομένης της φαρμακευτικής περίθαλψης, με σοβαρές πολιτικές μεσο- και μακροπρόθεσμης στρατηγικής, ώστε ο κάθε ασθενής να έχει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια την περίθαλψη που οφείλει η πολιτεία να του διασφαλίζει.