ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Φρίξος και οι μικροί του φίλοι συναντιούνται ξανά στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου!

Η Α.ΞΕ.Π.Τ. (Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα) – η βραβευμένη ομάδα του «Φρίξου» – σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου πραγματοποίησε τον περασμένο Οκτώβρη του 2022  το 2ο δωρεάν βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 5-7 ετών με τίτλο: «Φρίξο, Φρίξο είσαι εδώ; Πάρετα παιχνίδια σου κι έλα να σε δω!».

Στο εργαστήρι αυτό τα μικρά παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Φρίξο, τον μικρό σκαντζόχοιρο και ήρωα του εκπαιδευτικού εγχειριδίου «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».

Ο Φρίξος, παρέα με τους μικρούς του φίλους, την Αθηνά Τριαματάκη, εκπαιδευτικό, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και μέλος της δημιουργικής ομάδας του Φρίξου, την Μαριλένα Τζαγκαράκη, τη Μαρία Σταμάτη, την Ανδρομάχη Σποντιδάκη, νοσηλεύτριες ειδικευόμενες στη δημόσια υγεία και την κοινοτική νοσηλευτική,τις εκπαιδευτικούς Ελένη Τζαγκαράκη και Ευαγγελία Βαρδάκη, καθώς και τις πολύτιμες βοηθούς της βιβλιοθήκης ταξίδεψαν στον μαγικό κόσμο του ανθρώπινου σώματος,ανακάλυψαν παίζοντας γνώσεις και καλλιέργησαν αξίες και στάσεις που αφορούν τις διαπροσωπικές σχέσεις και την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης.

Γιατί μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε έναν κόσμο Ασφαλή με ΞΕνοιαστα Παιδιά Τώρα – Α.ΞΕ.Π.Τ.

Μαργαρίτα Γερούκη, Έλενα Βιταλάκη, Αθηνά Τριαματάκη, Δέσποινα Μαυράκη