ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο «Φρίξος» πάει Φιλανδία: Ελληνικό βραβευμένο εκπαιδευτικό υλικό σεξουαλικής αγωγής σε φινλανδικά σχολεία!

Το Παγκοσμίως βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» (WAS2019) ανοίγει τα φτερά του για τη Φινλανδία.

Ανακοινώνουμε τη συνεργασία του μη κερδοσκοπικού σωματείου ΑΣΦΑΛΗ ΞΕΝΟΙΑΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΡΑ – Α.ΞΕ.Π.Τ που έχει τα πνευματικά δικαιώματα του εκπαιδευτικού προγράμματος «Παίζω με το Φρίξο», με σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου του Έσποο της Φινλανδίας.

Η φινλανδική μετάφραση του υλικού και η ενημέρωση των στελεχών εκπαίδευσης έχουν ολοκληρωθεί, ενώ παράλληλα έχει προγραμματιστεί η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με στόχο την υλοποίηση του προγράμματος από τη σχολική χρονιά 2021-2022.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής – πρόληψης από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση  «Παίζω με το Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις»θα υλοποιηθεί στα Φινλανδικά σχολεία στα πλαίσια του πρότζεκτ TURVASSA που έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και ενδυνάμωση της σχολικής κοινότητας ώστε τα παιδιά να μπορούν να μεγαλώσουν με ασφάλεια, προστατευμένα από τη σεξουαλική βία και κακοποίηση.

Το πρότζεκτ TURVASSA αποτελεί δράση του μη κερδοσκοπικού σωματείου Filokseniary, που δραστηριοποιείται από το 1996 στη Φινλανδία και στο εξωτερικό προσφέροντας κοινωνικό και επιμορφωτικό έργο με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων και την προώθηση της κοινωνικής και ψυχικής υγείας. 

https://www.trapesa.com/toiminta/turvassa/
https://www.trapesa.com/jarjesto/
www.axept.gr
frixos.axept@gmail.com