ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ο Φρίξος σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, για παιδιά και γονείς!

Στα πλαίσια της εκστρατείας για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και των Κοριτσιών η Α. ΞΕ.Π.Τ., η  Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων – ΠΕΠΙΣ, το Αυτοτελές Γραφείο Ισότητας,  η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ρεθύμνου, της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, του Δήμου Χανίων και της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Χανίων, του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Αγίου Νικολάου, του Δήμου Ρεθύμνου και της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ρεθύμνου, του Δήμου Σητείας και της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Σητείας, της ΑΞΕΠΤ «Ασφαλή Ξένοιαστα Παιδιά Τώρα», διοργανώνουν:  

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5-7 και παράλληλα, ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας. θέμα: «Σεξουαλική αγωγή και πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης».

Πρόγραμμα:

  • 25 Νοεμβρίου στο ΡΕΘΥΜΝΟ

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, 10πμ – 11.30π.μ. τηλ. επικ.:28310 29215

  • 26 Νοεμβρίου στο ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Εξωραϊστικός – Αναπτυξιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Προαστίων Αγ. Ιωάννη, 12μμ – 1.30μμ τηλ. επικ.: 2813 410211

  • 27 Νοεμβρίου στα ΧΑΝΙΑ

Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου, 5μμ – 7μμ τηλ.επικ.: 28213 41612

  • 2 Δεκεμβρίου στον ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, 11πμ – 12.30μμ τηλ. επικ.: 28431 40155

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Π.ΕΠ.ΙΣ Κρήτης και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας, Λάμπρος Ν. Βαμβακάς, τόνισε ότι: «Η 16ήμερη εκστρατεία της Περιφέρειας Κρήτης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία που έχει συναντήσει μεγάλη ανταπόκριση. Η φετινή εκστρατεία, με κεντρικό άξονα την προσέγγιση των ζητημάτων της έμφυλης ισότητας μέσω της τέχνης, προσβλέπει στην ενίσχυση της επίγνωσης των πολιτών και στην περαιτέρω ενεργοποίησή τους για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών».

Η πρόσκληση για τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι ανοιχτή και οι συναντήσεις θα γίνουν στον ίδιο χώρο που θα πραγματοποιηθούν τα βιωματικά εργαστήρια (δεν είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής).

Τα βιωματικά εργαστήρια για τα παιδιά προσχολικής ηλικίας είναι δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση συμμετοχής στα τηλ. επικοινωνίας που αναγράφονται στο παραπάνω πρόγραμμα.

Το βιωματικά εργαστήρια βασίζονται στο βραβευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις» και θα πραγματοποιηθούν από τις εκπαιδευτικούς της Α.ΞΕ.Π.Τ. «Ασφαλή Ξέγνοιαστα Παιδιά Τώρα», τη βραβευμένη ομάδα του «Φρίξου».

Γιατί μπορούμε ακόμα να ονειρευόμαστε έναν κόσμο Ασφαλή με ΞΕνοιαστα Παιδιά Τώρα – Α.ΞΕ.Π.Τ.