ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Γιώργος Κουμεντάκης στα ηνία της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Γιώργος ΚουμεντάκηςΈνας Ρεθυμνιώτης στα ηνία της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς ο διακεκριμένος συνθέτης Γιώργος Κουμεντάκης, από την 1η Ιανουαρίου 2015, θα είναι υπεύθυνος για το καλλιτεχνικό-αναπτυξιακό πρόγραμμα της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, στις νέες εγκαταστάσεις της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η ανακοίνωση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ θα πραγματοποιηθεί στο προσεχές διάστημα, σε σχετική συνέντευξη τύπου, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη μετάβασή της στις νέες εγκαταστάσεις και σε συνέχεια της παρουσίασης των βασικών αξόνων του καλλιτεχνικού προγραμματισμού για την πενταετία 2014-19, που πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2013.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης σημειώνει: “Μετά από μια γόνιμη πολύμηνη συνεργασία για την κατάρτιση του προγράμματος της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ, με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε σήμερα την ένταξη του συνθέτη Γιώργου Κουμεντάκη στη δημιουργική ομάδα της καλλιτεχνικής διεύθυνσης. Στόχος είναι η ανάδειξη της δεύτερης σκηνής της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ (χωρητικότητας 400 θέσεων) σε ένα ζωντανό κύτταρο, με προτάσεις εναλλακτικού ή πειραματικού χαρακτήρα, συνεχή δραστηριότητα και πολύπλευρη στόχευση, που θα τονώσει τη δημιουργικότητα των νέων, την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και τις διεθνείς συνέργειες του λυρικού θεάτρου μας. Με το πρόγραμμα που ετοιμάζουμε είμαστε βέβαιοι ότι και η σκηνή αυτή θα σημειώσει υψηλή επισκεψιμότητα, ενώ θα αποτελέσει ένα δημιουργικό πεδίο για όλους, χωρίς αποκλεισμούς.”

Ο Γιώργος Κουμεντάκης αναφέρει: “Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχτηκα την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής κ. Μύρωνα Μιχαηλίδη να έχω την επίβλεψη του καλλιτεχνικού-αναπτυξιακού προγράμματος της δεύτερης σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Η πρότασή του, που επιστεγάζει μια γόνιμη συνεργασία μηνών, με τιμά ιδιαίτερα. Θα προσφέρω ό,τι καλύτερο διαθέτω στην προσπάθεια να αναδειχθεί η σύγχρονη ελληνική δημιουργία και να διαδοθεί τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.”