Νέο κήρυγμα μίσους από ιερέα στο Ρέθυμνο – Ανακοίνωση του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητρόπολης Ρεθύμνης

Νέο κήρυγμα «μίσους» έκανε εχθές το πρωί στο 5ο νηπιαγωγείο, ιερέας του Ρεθύμνου, ο οποίος δεν απασχολεί για πρώτη φορά την κοινή γνώμη.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσία του και την ομιλία του στη συγκέντρωση των «αρνητών» της μάσκας στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, αντί για να τελέσει τον καθιερωμένο αγιασμό άρχισε να επιτίθεται λεκτικά σε γονείς και δασκάλους σχετικά με τις μάσκες και τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό!

Στις δικαιολογημένες αντιδράσεις γονέων και εκπαιδευτικών, ο κληρικός άρχισε να ωρύεται και να καταφέρεται εναντίον κομμάτων, μασκών και ομοφυλόφιλων!

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση-καταγγελία γονέα: «Σήμερα, στο 5ο Νηπιαγωγείο Ρεθύμνου, κλήθηκε ένας ψεκασμένος ρασοφόρος για να τελέσει αγιασμό!Αποτέλεσμα; Απαράδεκτες επιθέσεις -με άθλιους χαρακτηρισμούς- εναντίον γονέων και δασκάλων.Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα γονιών και παιδιών τήρησε ευλαβικά τα μέτρα, με πολύ κόπο και σκοπό την προστασία του κοινωνικού συνόλου»

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

Προχθές έκανε κύρηγμα στη Πλατεία του Αγνώστου εναντίον της μάσκας και του εμβολίου.Σήμερα στον αγιασμό άρχισε τα ίδια και χειρότερα καθυβρίζοντας και απαξιώνοντας τους νόμους και τους πολίτες.Ο κύριος αυτός οφείλει άμεσα να κληθεί σε απολογία στα αρμόδια όργανα της Μητρόπολης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας Ευγένιος έχει παρει ξεκάθαρη θέση στο συγκεκριμένο θέμα. Η Μητρόπολη οφείλει ΑΜΕΣΑ να τελειώσει με τον συγκεκριμένο ψεκασμένο φασίστα, ο οποίος περιυβρίζει νεκρούς και αμφισβητεί τις εντολές της Πολιτείας αλλά εισπράττει κανονικότατα κάθε μήνα τον μισθουλάκο που του παρέχει αυτή.Τέλος τα παιχνίδια και οι συμπόνειες. Σεβαστέ και αξιότιμε κ.κ. Ευγένιε….το παιχνίδι πλέον είναι τα χέρια σας…προσέβαλλε και καθύβρισε.Και προφανώς οφείλει να υπάρξει άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης….τελεία και παύλα.

Gepostet von Johan Litinas am Montag, 14. September 2020

Η σχετική ανακοίνωση του Ιερατικού Συνδέσμου της Μητρόπολης Ρεθύμνης:

«Ο Ιερατικός Σύνδεσμος της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, αφού έλαβε γνώση δημοσιευμάτων σε τοπικά ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπου έχει αναρτηθεί και σχετικό οπτικοακουστικό υλικό με κληρικό της Μητροπόλεώς ο οποίος αντιτίθεται αναρμοδίως στα μέτρα της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και προτρέπει τους ανθρώπους του τόπου μας να μην τα εφαρμόζουν, ανακοινώνει κατηγορηματικά και απερίφραστα ότι οι απόψεις αυτές δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση τα μέλη του, εφημερίους της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου.

Όλοι οι εφημέριοι της Μητροπόλεώς μας, με εξαίρεση δυστυχώς τη συγκεκριμένη περίπτωση που έχει καταγγελθεί στα προαναφερθέντα δημοσιεύματα, ταυτίζονται απόλυτα με τις θέσεις που επανειλημμένως έχει εκφράσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευγένιος σε δημόσιες παρεμβάσεις του στα ΜΜΕ, αλλά και σε ομιλίες του στους Ιερούς Ναούς, θέσεις οι οποίες έχουν αποφασιστεί σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας μας και τους Νόμους της Ελληνικής Πολιτείας από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης.

Ευχόμαστε και προσευχόμαστε ο εν λόγω κληρικός να συνειδητοποιήσει άμεσα το λάθος του και να εναρμονιστεί με την Εκκλησία της Κρήτης, τον Επίσκοπό μας και όλους εμάς, τους αδελφούς του κληρικούς, που συναποτελούμε τον Ιερό Κατάλογο της Τοπικής μας Εκκλησίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερατικού Συνδέσμου».