ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Ο Κρητικός αμπελώνας στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου

Μια ιδιαίτερα σημαντική και τιμητική συνεργασία ξεκινάει για το Wines of Crete. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, διοργανώνουν μια εκδήλωση για τον κρητικό οίνο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Αμπελουργός» 5000 χρόνια κρητικού οίνου, οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την παραγωγή του κρασιού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, οι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν τη θεματική διαδρομή «Οι δρόμοι του κρασιού στο Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου», με 23 στάσεις σε εκθέματα που αφορούν την καλλιέργεια της αμπέλου στο νησί, την οινοποίηση, την αποθήκευση και τη διακίνηση του οίνου, αλλά και τους συμβολισμούς της αμπέλου και του οίνου από την προϊστορική εποχή έως και τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Παράλληλα, θα υπάρχει παρουσία του σύγχρονου Κρητικού αμπελώνα, του σύγχρονου Αμπελουργού, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να γευτούν κρασιά από οινοποιεία μέλη του Wines of Crete, συνδέοντας έτσι το χθες με το σήμερα, την ιστορία του αμπελουργικού κλάδου με τη σύγχρονη αμπελοοινική Κρήτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου στις 15 & 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Ωράριο Εκδήλωσης:

Παρασκευή 15 και Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

  • Θεματική περιήγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: 19:00 με 21:00
  • Γευσιγνωσία Κρητικών οίνων στον κήπο του μουσείου: 20:30 με 23:00