ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος τέλεσε χειροτονία πρεσβυτέρου στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων

Το πρωί του Σαββάτου, 17ης Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ. Ειρηναίου, μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Φουρφουρά, όπου χοροστάτησε κατά τον Όρθρο και τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου κ. Ειρηναίου.

Κατά την Θεία Λειτουργία τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου Νικολάου Τυράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο μέγα γεγονός της Ιερωσύνης με λόγους καρδιακούς και συγκινητικούς.

Τον νέο Πρεσβύτερο νουθέτησε με κατάλληλους πατρικούς λόγους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης του κ. Ειρηναίος, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος εξέφρασε τη χαρά του διότι προστίθεται στο γεώργιο του Κυρίου ένας ακόμη καλός και άξιος εργάτης του Ευαγγελίου, σε τούτους τους δύσκολους και ποικίλως μπερδεμένους καιρούς, κατά τους οποίους η μαρτυρία της Εκκλησίας πρέπει να είναι εντονότερη σε όλα τα επίπεδα της ζωής, με λόγο θεολογικό και βιωματικό, κυρίως δε και πρωτίστως με το παράδειγμα της ζωής μας.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, στην οποία μετείχε πλήθος πιστών, προσφέρθηκε εόρτια τράπεζα για το γεγονός της χαράς της χειροτονίας του νέου Πρεσβυτέρου.